Каратисти Одещини виграли командний залік ювілейного ЧУ-2015

anita-sereginaІллічівськ на декілька днів став столицею українського карате. Нещодавно там пройшов ювілейний V Чемпіонат України серед дорослих, молоді, юніорів та кадетів. Цього року представництво було рекордним за весь час проведення національних чемпіонатів – понад 450 спортсменів із 12 областей.

Перемога в дорослому командному заліку дістається представникам Одеського регіону. На їхньому рахунку 15 нагород, з яких 7 найвищого ґатунку. Львівська область виборола 17 медалей, але з них лише 6 золотих. Кияни замкнули трійку призерів з 10 відзнаками, де 2 – золоті. Щодо цих показників, то поки що зберігається традиційне домінування цих регіонів, де розвиток карате на найвищому рівні. Проте вже зараз можна говорити, що в дорослому турнірі вчорашні юніори, не боячись авторитетів, на рівних конкурували з досвідченими спортсменами.

Серед юних чемпіонів ЧУ-2015 Микита Тюх (ката) і Тарас Герчук (84+ кг). Справжній бій у фіналі більш досвідченим опонентам видали ще одні нещодавні юніори – Роман Рехлицький (84 кг), Роман Кмить (75 кг), Анна Чеголя (50 кг) і Анастасія Мястковська (55 кг), але яким поки що не вистачило сил й майстерності перемогти у своїх категоріях.

Чемпіонками країни в 50 і 55 кг стали Катерина Крива та Анжеліка Терлюга відповідно. Окрім них з перемогами повертаються: Ірина Камінська (68 кг), Анастасія Степашко (68+ кг), Олег Філіпович (60 кг), Валерій Степанчук (67 кг), Дмитро Негатуров (75 кг) і Валерій Чоботар (84 кг). Розділ «ката» серед жінок виграла Ганна Крещенко.

Окремо хочемо відзначити суперництво в 61 кг. Фінал там не розігрували. Так сталося, що на попередній стадії Аніта Серьогіна отримала травму носа. Її суперниці за вихід до «золотого» матчу присудили поразку за порушення правил, проте Аніта не змогла продовжити боротьбу у фіналі через заборону лікарів. Таким чином, Серьогіна вперше стала віце-чемпіонкою країни. До цього вона вже була бронзовим призером й п’ять разів чемпіонкою. А чемпіонкою в цій вазі стала Лейла Іскендерова.

Додамо, що на чемпіонаті України проходив відбір до національної збірної з карате. В 2016 році пройде чемпіонат Європи серед молоді, а у дорослих буде континентальна і світова першості.

Прес-служба Спортивного Комітету України

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *