Збірна України виступила в Суперфіналі Євроліги з пляжного футболу 2018 та здобула перепустку на ІІ Європейські ігри 2019.  

В Суперфіналі Євроліги з пляжного футболу, який відбувся на італійському острові Сардинія в місті Альгеро українці зіграли 4 матчі. Перші три наша збірна програла, зігравши з росіянами, білорусами та італійцями. Але в останній грі проти Азербайджану українці зібрали до купи свої сили та здобули перемогу з рахунком 5:1. Саме ця перемога і подарувала українській збірній перепустку на ІІ Європейські ігри 2019, які відбудуться в червні в Мінську.   

Нагадаємо, що керівництво Міжнародної організації пляжного футболу (BSWW) на прес-конференції, присвяченій старту Суперфіналу Євроліги в Італії, оголосило, що турнір в Альгеро стане кваліфікаційним до Других Європейських Ігор. Згідно з регламентом, в Європейських іграх братимуть участь: збірна Білорусі, як господар змагань, шість найкращих збірних за підсумками Суперфіналу Євроліги-2018 та переможець Промофіналу Євроліги-2018 (за винятком 12-ї команди Дивізіону А і збірної Казахстану).

Перша гра українців у Суперфіналі видалась холодним душем. Суперниками нашої збірної стали чинні чемпіони Європи – збірна Росії. В цьому матчі нашу команду розгромили з рахунком 0:6.

Другої поразки зазнали наші спортсмени у матчі проти Білорусі. Тут українці зуміли забити один гол, але перемогу здобули білоруси з рахунком 2:1.

Втретє збірна України поступилася збірній Італії з рахунком 6:5.

Матч з Азербайджаном став для збірної України останньою надією і тут наші хлопці зробили все що було в їх силах. У першому таймі в українців зі штрафного відзначився Дмитро Войтенко, в кінці стартової дванадцятихвилинки Іван Глуцький реалізував ще один штрафний після помилки голкіпера азербайджанців — 2:0.

На початку другого періоду суперники скоротили розрив після кутового, але в третьому таймі перед воротами вдало зіграв Андрій Пашко, який провів дуже важливий гол — 3:1. Потім Іван Глуцький забив м’яч дальнім ударом з правого флангу. Поставив же крапку в грі Максим Хижняк, який ефектно переграв голкіпера Азербайджану і завершив гру з рахунком — 5:1 на нашу користь.

У підсумку збірна України з пляжного футболу посіла сьому сходинку, але здобула путівку на Європейські Ігри!

Нагадаємо, що у складі нашої команди грали 12 спортсменів: два голкіпери – Віталій Сидоренко і Андрій Неруш, та 10 польових — Дмитро Медвідь, Роман Пачев, Максим Войток, Іван Глуцький, Дмитро Войтенко, Андрій Пашко, Максим Хижняк, Олег Зборовський, Юрій Щериця та Костянтин Макєєв.

Головний тренер нашої команди Євген Варениця оголосив, що на Суперфіналі капітаном збірної України буде Віталій Сидоренко, а Роман Пачев – віце-капітаном. 

Прес-служба Спортивного комітету України