Підсумки І Всесвітніх пляжних ігор

Вчора в Досі (Катар) завершились І Всесвітні пляжні гри, участь в яких взяла і національна збірна України! У підсумку наші спортсмени здобули три нагороди – 1 срібло та 2 бронзи. Відзначимо, що всі медалі здобуті в одному неолімпійському виді спорту – пляжній боротьбі!

Найбільших досягнень, а саме медалі срібного ґатунку, сягнула Аліна Бережна (в.к. до 70 кг). Українка поступилась у фіналі спортсменці з Колумбії Тетяні Рентерії (2:3).

Бронзовими призерами перших в історії Всесвітніх пляжних ігор стали Ірина Пасічник (в.к. понад 70 кг) та Василь Михайлов (в.к. 80 кг).

В боротьбі за бронзу Ірина перемогла руминку Каталіну Аксенте (3:1). А Василь здолав турка Унала Ефе Самі (3:0).

Зовсім поряд з медальним п’єдесталом знаходилась чоловіча збірна з баскетболу 3х3.  Хлопці дійшли до боротьби за бронзу, де поступились суперникам з Монголії з рахунком 16:20.

Загалом Україна була представлена 33-ма спортсменами, які виступали у 7 видах спорту та 8 дисциплінах: баскетболі 3х3, пляжному футболі, пляжній боротьбі, спортивному скелелазінні, акватлоні, плаванні на відкритій воді та воднолижному спорті (стрибки на водних лижах та вейкбординг).

У  воднолижному спорті в турнірі стрибунів на лижах у воду наймолодшою учасницею виявилася саме українка Станіслава Просвєтова. Нажаль, дівчина не кваліфікувалась до фіналу, показавши результат 35.3м. А серед вейкбордистів Варвара Долініна зупинилася лише за крок до фіналу, посівши в кваліфікації 7 місце з сумою балів 57.44.

В скелелазінні, де Україну представляли Маргарита Захарова і Сергій Топішко, наші спортсмени посіли 11-е та 15-е місця відповідно.

Поразки зазнала і наша збірна з пляжного футболу, програвши всі матчі групового відбору, спершу Ірану, потім Парагваю і втретє Сенегалу, втративши шанс на подальшу боротьбу.

До чільної п’ятірки вдалось потрапити нашим спортсменам у акватлоні, а саме — Маргариті Криловій, яка посіла 5 місце (30:34), Сергій Курочкін став 8-м (27:20), а Віталій Воронцов замкнув десятку найкращих з часом 27:25.

Загалом у змаганнях взяли участь  1237 атлетів з 97 країн світу.

Перше місце турнірної таблиці в загальному заліку посіла національна збірна Іспанії. Тут, спортсмени здобули 10 нагород: 7 золотих, 2 срібні та 1 бронзову. На другому місці Бразилія (5 золотих, 4 срібних, 3 бронзові) , а на третьому – Італія (4 золоті, 1 срібна, 1 бронзова). Україна в загальнокомандному заліку посіла 20-ту сходинку.

Прес-служба Спортивного комітету України