7 медалей здобула молодіжна збірна України на ЧЄ з шашок-100

Молодіжний чемпіонат Європи з шашок-100 нещодавно завершився у Варшаві. Протягом турніру шашкісти змагались у класичній, швидкій та блискавичній програмах. Українську делегацію представляли 22 спортсмени, які здобули 7 медалей: 2 золоті, 3 срібні та 2 бронзові.

Класична програма принела Україні одразу 5 медалістів. Чемпіонкою Європи серед дівчат до 10 років з 17 очками одноосібно стала Мусієнко Катерина (Харківська область). Також ще одна представниця Харківської області Куценко Василиса поділила 3-4 місце, але за додатковими критеріями зайняла 4 місце. Серед хлопців до 10 років Золотар Тимур (Харківська область) посів друге місце, від першого місця він відстав на одне очко. Запекла та довга боротьба точилася серед дівчат кадеток (до 16 років). Лобанова Дарина протягом турніру шла на перших позиціях. З однаковою кількістю очок та з однаковим коефіцієнтом вона поділила 1-2 місце з росіянкою Большаковою Альоною. У додатковому матчі Дарина поступилася конкуренці та посіла друге місце. Також серед дівчат кадеток 3-4 місце поділила Мосієнко Дарина(Полтавська область) та за додатковими критеріями зайняла третє місце. У молодіжному чемпіонаті Європи серед хлопців до 26 років ще одну срібну медаль здобув Пікіняр Василь ( Вінницька область). Він поділив з однаковою кількістю очок 1-2 місце, але за додатковими критеріями поступився італійцю Скагіанте Алесіо. Національна збірна команда України зайняла третє місце, пропустивши перед собою команди Росії та Білорусії.

У швидкій програмі титул континентальної чемпіонки виборола Дмитренко Ганна(мс, м. Запоріжжя, Запорізька область) в категорії молодь. Бронзовим призером став першорозрядник Іван Суров. До призової трійки дуже були близькі ще троє спортсменів – майстер спорту Віра Попруга, першорозрядники Андрій Блоха і Андрій Махонін. 10-е місце в активі майстра спорту Данііла Агаркова.