Чемпіонат Європи з ракетомодельного спорту приніс Україні 13 нагород!

Чемпіонат Європи з ракетомодельного спорту відбувся нещодавно в Румунії. Участь у змаганнях взяли представники 17 країн континенту та команда з США.

Україну представляла команда з 10 дорослих спортсменів та 8 юніорів. У підсумку збірна здобула 13 медалей, серед яких 3 золоті, 7 срібних та 3 бронзові.

Результати особистого заліку:
Золотими медалістами стали Примушко Андрій (клас S5В юніори, моделі-копії ракет на висоту польоту) та Лавриненко Максим (клас S3A дорослі, моделі ракет на тривалість польоту з парашутом).

Срібними призерами стали Мележик Вероніка (клас S1А юніори, моделі ракет на висоту польоту) та Пархоменко Богдан (клас S5В юніори, моделі-копії ракет на висоту польоту)

Результати командних заліків:

Золото: юніори класу S5В юніори (моделі копії ракет на висоту польоту);
Срібло: дорослі клас S1В (моделі ракет на висоту польоту), юніори клас S1A (моделі ракет на вистоу польоту), дорослі клас S8E/P (моделі ракетних планерів на радуоуправлінні на тривалість польоту та точність приземлення), юніори клас S8D (моделі ракетних планерів на радіоуправлінні) та юніори клас S9А (моделі ракет на на тривалість польоту з ротором).

Бронза: дорослі клас S5С (моделі-копії ракет на висоту польоту) та юніори клас S7 (моделі-копії ракет на реалістичність польоту).

Як відзначають у Федерації ракетомодельного спорту України, найбільш успішним був виступ збірної юніорів в класі S5В юниоры (моделі копії ракет на висоту польоту). Тут спортсмени продемонстрували практично найкращий з можливих результатів, здобувши в індивідуальному заліку: Золото (Примушко Андрій), срібло (Пархоменко Богдан) та четверте місце (Радченко Олександр). Бали, які спортсмени зібрали у підсумку вивели українців на перше командне місце в цьому класі!

Прес-служба Спортивного комітету України