День Шахів 2019. Анонс

20 липня 2019 року в шаховій альтанці парку ім. Тараса Шевченка святкуватимуть Міжнародний день шахів та День шахів в Україні! Початок заходів об 11.00.

Відзначатимуть професійне свято шахісти сеансом одночасної гри з міжнародним гросмейстером. Головним суперником учасників турніру стане переможець командного чемпіонату світу з шахів та призер шахової Олімпіади Володимир Баклан. Також, всі охочі зможуть долучитися до традиційного бліц-турніру серед аматорів «Кубок імені е2-е4».

Щоб взяти участь у турнірі серед аматорів телефонуйте за номером: 097-473-43-14 (Пепа Юрій). Реєстація у сеансі 050-425-46-16 (Приходько Олександр). Участь у турнірі безкоштовна, реєстрація відкрита та триває до 19 липня до 15.00.

Свято для всіх шанувальників інтелектуального виду спорту організовує Спортивний комітет України спільно з Федерацією шахів України.

Довідково:

Міжнародний день шахів відзначається з 1966 року. Ініціатива створення такого свята належить Всесвітній шаховій федерації (ФІДЕ), що була заснована 20 липня 1924 року у Парижі. Цього дня під її егідою проводяться різноманітні тематичні заходи та змагання. 1 листопада 2011 року Постановою Верховної Ради України, «враховуючи вагомі досягнення українських шахістів у змаганнях на міжнародному рівні, з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади і громадських об’єднань до шахового спорту як високоінтелектуального, доступного і наймасовішого виду спорту, забезпечення державної підтримки і розвитку шахів, примноження потенціалу та популяризації шахів серед молоді, зміцнення міжнародного авторитету України завдяки досягненням шахістів» проголошено 20 липня День шахів в Україні.