Доробок українських шашкістів на ЧЄ

В Ізмірі (Туреччина) завершився чемпіонат Європи з шашок серед чоловіків та жінок з швидкої, блискавичної та класичної гри. Збірна України відзначилась в усіх програмах, завоювавши 6 медалей (1 золоту, 3 срібні та 2 бронзові). 

У класичній програмі титул чемпіона Європи здобув Юрій Анікєєв, а Юлія Макаренкова виборола бронзу.

У швидкій грі Денис Шкатула та Олена Коротка завоювали срібні нагороди,

У блискавичній грі Олена Коротка здобула титул віце-чемпіонки, а ще одна українка Ольга Губарєва замкнула трійку лідерів у цьому виді програми.

Особливо треба відзначити видатну перемогу капітана збірної команди України Юрія Анікєєва у класичній програмі — головній програмі чемпіонату Європи. Збірній України протистояв дійсно зірковий склад збірної Росії, до якої входили 5 чемпіонів світу різних років, у тому числі діючий чемпіон світу Андрій Федотов та екс-чемпіони світу Муродуло Амріллаєв, Сергій Бєлошеєв, Микола Гуляєв, Микола Стручков. Проте Юрій Анікєєв у черговий раз продемонстрував свій унікальний бійцівський характер та незламну волю, перемігши своїх суперників у 4-х матчах, у тому числі у вирішальному матчі останнього туру Юрій переміг чемпіона світу Андрія Федотова та здобув «чисте» 1 місце.

Фото та інформація: Федерація шашок України

Прес-служба Спортивного комітету України