Срібло та бронзу здобули українці на Європейському Го Конгресі

Минулого тижня в Брюселі (Бельгія) завершився 63-й Європейський Го Конгрес, який включав 10 турнірів. Участь у заході взяли понад 700 спортсменів з 35 країн. Україну представляли 20 спортсменів, які вибороли 2 медалі: 1 срібну та 1 бронзову

Першою медаллю української скарбнички стала командна бронза. Саме командним чемпіонатом Європи (9th Pandanet Go European Team Championship) розпочинався Конгрес. До складу медаленосної команди увійшли: Артем Качановський, майстер 7 дану; Андрій Кравець, майстер 7 дану; Богдан Жураковський, майстер 5 дану; Дмитро Богацький, майстер 6 дану. Відзначимо, також, що українська команда традиційно входить до четвірки фіналістів.

Срібним призером став Артем Качановський, який виборов нагороду в індивідуальних змаганнях найсильніших спортсменів Європи  (European Championship).

Інші турніри не принесли медалей, але зробили свою справу: подарували досвід нашим спортсменам та допомогли їм заявити про себе як про гідних та складних суперників. Зокрема, Main Tournament – основний турнір Конгресу – тривав аж два тижні і включав по 5 турів кожен. Тут одразу десятеро українців відважно конкурували з кращими спортсменами континенту. Майже всі наші гравці отримали понад 50% перемог. Найкращий результат за два тижні мають Придаткевич Петро (8 з 10 виграних партій), Мельник Анна (7 перемог з 10 можливих) та Пелех Віталій (також 7 перемог з 10 зіграних партій).

Турнір з швидкого Го у 9 турів проходив у той же період, що й основне змагання. З усієї кількості в 313 учасників  українців було 9. Серед наших атлетів лише Анна Мельник взяла участь в усіх турах змагання, отримавши 7 перемог з 9 зіграних партій.

Турнір вихідного дня (Weekend Tournament) складався з 5 турів. Тут брали участь 537 спортсменів, з яких 14 – українців. Відмінні результати – 5 перемог з 5 зіграних партій мають кияни: Ніка Петрашевська, Шередеко Георгій та Приходько Іван. А ле їх результати не дозволяли просунутись навіть до першої сотні фіналістів.

Дитячий турнір зібрав 42 учасники. За результатами 4 турів у українські спортсмени розташувались у турнірній таблиці з 9 до 30 місцях. Варто відзначити українку Мельник Анну, яка завершила змагання на 12 місці. Анна стала наймолодшою серед дівчат-учасниць та була відмічена за найкращий результат серед дівчат.

Загалом для української збірної змагання було успішним. Як зазначила тренер української юнацької збірної з Го Симоненко Вікторія, діти гідно втримали і надзвичайно складну дорогу, і всі випробування насиченого змаганнями Конгресу.

Тепер спортсмени активно готуватимуться до наступного міжнародного змагання, яке відбудеться 28-29 вересня 2019 року в Києві – Студентський Чемпіонат Європи.

Прес-служба Спортивного комітету України