Станіслав Горуна

Біографія. Автор історичної медалі для України на чемпіонатах світу з карате (WKF) до цього виду потрапив випадково і виключно завдяки своєму тренеру. Першим єдиноборством Стаса було тхеквондо. Але так сталося, що з другом потрапив на тренування до Антона Нікуліна, і після півтори години зрозумів, що хоче займатися тільки цим видом, а його тренером повинен бути тільки Нікулін. Спортсмен зізнається, що карате віддає всього себе: своє натхнення, здоров’я, час і мрії. Одночасно з професійним заняттям карате Горуна періодично захоплюється сноубордом, стрибками з парашутом, футболом. Однак, говорить Стас, професійно нічим іншим, крім карате, не займався би.

Регалії. Бронзовий призер Чемпіонату світу (2014), срібний призер ЧЄ (2014), багаторазовий призер етапів Прем’єр-Ліги Karate1. Найсильніший каратист України.

Цікавий факт. Стас ніколи не мав кумирів.  За його словами, були люди, планки яких хотів перестрибнути. У молодшому віці, спостерігаючи за успіхами старших спортсменів, йому сподобалося, як ними всі захоплювалися. Тому стимулом для нього в карате є визнання інших.