Українські самбісти черговий раз вразили весь світ!

У корейському місті Чхонджу завершився чемпіонату світу серед чоловіків і жінок з бойового та спортивного самбо. Збірна України завоювала шість медалей — дві золоті та чотири бронзові. Також в активі українців два других місця в командному заліку: у жінок і в бойовому самбо.

Свій статус фаворита цього року підтвердив Владислав Руднєв, уже дворазовий чемпіон світу з бойового розділу у категорії до 74 кілограмів. Український спортсмен переміг у складному поєдинку Істама Курбатова з Узбекистану. Другу зотоу медаль здобула Черговий раз Анастасія Сапсай. Анастасія боролася в фіналі категорії понад 80 кілограмів із Марією Кондтратьєвою із Білорусі і впевнено перемогла. Цьогоріч спортсменка додала цю нагороду до титулу переможниці ІІ Європейських ігор у Мінську та до срібла континентального форуму в Хіхоні.

Бронзу принесли українській збірній Наталія Смаль (у категорії до 72 кілограмів), Галина Ковальська (в категорії до 80 кілограмів), Размік Тоноян (в категорії понад 100 кілограмів) та Петро Давиденко (в вазі до 90 кілограмів).

У поєдинку за третій за рангом приз Галина здолала росіянку Дайну Амбарцумову. Спортсменка додала цю нагороду зразка 2019 року до весняного золота чемпіонату Європи в Хіхоні й літньої бронзи ІІ Всесвітніх ігор в Мінську.  Размік вдруге піднявся на бронзовий світовий п’єдестал з бойового самбо. Нагадаємо, що й рік тому в Бухаресті Тоноян став третім у заліку. Петро цього разу здобув свою першу медаль світового рівня, нагадаємо, що на чемпіонаті Європи-2019 він зійшов на другу призову сходинку.

Прес-служба Спортивного комітету України