В Києві визначились переможці національної першості з гри в Го

9-10 листопада у приміщенні Київського Палацу Дітей та Юнацтва пройшло головне підсумкове змагання у Дитячому та Юнацькому  Го  — Чемпіонат України з ґо серед юніорів та юнаків 2019 року.

У групі до 9 років всі призові місця у киян: чемпіоном став  Петрик  Данило, срібло у Овсієнка Тимофія, бронза у Савицького  Августа.

У групі до 12 років чемпіонкою  України 2019 року стала Мельник Анна, срібним призером – Овсієнко Всеволод , бронзовим призером – Щепанюк Олександр. Цими трьома юними спортсменами Україна пишається цьогоріч особливо. Анна ще навесні під  час Юнацького чемпіонату Європи показала найвищий результат серед  дівчат своєї вікової категорії; Всеволод здобув для України золото чемпіонату Європи з Го — 2019 серед дітей до 12 років; Олександр був учасником цьогорічного дитячого чемпіонату світу з Го.

Групу призерів чемпіонату в категорії до 16 років представляють дві рівнянки та киянин. Чемпіонка України у віці до 16 років — Малко Олеся, учасниця дитячого чемпіонату світу з Го 2018 року з найкращим результатом серед учасників з Європи, бронзова призерка двох цьогорічних міжнародних європейських змагань з Го серед дітей – SEYGO. Крушельницька  Поліна, бронзова призерка Європи у групі до 12 років за результатами ЮЧЄ 2017, срібна призерка Фіналу Чемпіонату України з Го серед жінок 2018 року, також має цьогоріч срібло у своїй віковій групі. Бронзу у категорії до 16 років здобув киянин Пушня Юрій, досвідчений спортсмен, учасник трьох ЄвроГоКонгресів.

Чемпіон України з Го у групі до 20 років – рів нянин Малко Ярослав, володар кубку Рівного з Го – 2018 року, чемпіон Рівного у своїй віковій категорії у 2019 році. Срібло у цій групі здобув Приходько Іван з Києва, бронзу – рівнянин Віталій Пелех.

Змагання прикрашали одноденний турнір серед 13 початківців на дошках 9х9 та дводенне у 5 турів змагання серед вісімки батьків спортсменів. Завдяки цим двом бічним турнірам вдалося досягти товариської атмосфери, а так досить рідко буває під  час дитячих, зазвичай найбільш напружених змагань.

Особливий подарунок Чемпіонату зробив наш легендарний Про, 2 Професійний Європейський  Дан, вихованець ШІВС м. Рівного, нині киянин Артем Качановський, Чемпіон цьогорічного китайського змагання «Шовковий Шлях», багаторазовий Чемпіон України та Європи, в тому числі і серед Професіоналів, бронзовий призер Чемпіонату Світу з Го серед аматорів.  Артем два дні присвятив розборам партій для всіх бажаючих, а також з колегами, нашими найсильнішими спортсменами Андрієм Кравцем, 1 Професійним Європейським Даном з Рівного та киянином Дмитром Богацьким, Майстром 6 Дана, у суботу та неділю, у перервах між турами влаштовували товариські парні партії з лідерами дитячих інтелектуальних перегонів у різних вікових групах.

Для дітей присутність під час змагань найсильніших спортсменів, а також найбільш досвідчених, хто стояв біля витоків руху Го в Україні, Майстрів 5 Дану Дмитра Яценка та Аркадія Богацького, присутність та підтримка тренерів, зацікавленість батьків – найкращий стимул до подальшого росту.

Наступні дитячі змагання з Го відбудуться у грудні цього року у м. Кам’янець-Подільському.  Відзначимо, також, що Кам’янець-Подільський обраний Європейською Го-спільнотою у якості місця проведення ЄвроГоКонгресу – 2020, детальніше про Конгрес за посиланням: https://egc2020.org.ua.

Прес-служба Спортивного комітету України