Завершилася перша частина чемпіонату України з панкратіону

pankration-ukraininan-championship-2013У Чернівцях відгриміли бої чемпіонату України з панкратіону в розділах грапплінг-гі/BJJ (бразильське джиу-джитсу) та агон (повноконтактний синтез боротьби і двобою у стійці) серед дорослих та юніорів.

Змагання зібрали понад п’ять сотень спортсменів з 18-ти регіонів України. На Буковину приїхали практично усі найсильніші, чемпіони Європи і світу. Не було лише тієї «чудової вісімки» бійців, які здобули ліцензії на Всесвітні ігри з єдиноборств (18-26-го жовтня 2013, Санкт-Петербург) і зараз активно готуються до цього найважливішого турніру. До слова, представлять нашу країну в Росії Андрій Рєзнік (агон, до 66 кг), Олександр Висоцький (агон, до 77 кг), Дмитро Неткачов (грапплінг ноу-гі, до 77 кг), Сергій Гузєв (агон, до 84 кг), Вікторія Синявіна (грапплінг ноу-гі, до 58 кг), Кирило Горобець (грапплінг ноу-гі, до 66 кг), Артем Сидоров (грапплінг гі, до 71 кг) і Юлія Торянська (грапплінг гі, до 64 кг).

Втім, і без них склад учасників чемпіонату України був надзвичайно потужним. У важкій боротьбі фаворитам все ж вдалося підтвердити свій високий клас і рівень підготовки. Зокрема, перемоги у своїх категоріях святкували такі визнані майстри як Дмитро Баранов з Сум, Юрій Чижевський і Ганна Беженар з Чернівців.

Не може не тішити, що і серед молоді сильні і перспективні спортсмени, майбутня зміна для наших чемпіонів. Приміром, у турнірі юніорів (1994-95 роки народження) по дві золоті медалі вибороли Юрій Чобука, який нещодавно отримав звання майстра спорту, і Анатолій Ляго.

Перемогу у командному заліку, як серед дорослих, так і серед юніорів, здобула збірна Чернівецької області. Другими у турнірі дорослих стали представники Сум, третіми – кияни. В юніорському заліку срібний і бронзовий призери помінялися місцями.

Успіх команди Чернівців аж ніяк не назвеш випадковим – панкратіон тут активно розвивають ось уже девять років. «Це завдяки чіткій і злагодженій роботі усього колективу – від функціонерів до тренерів і спортсменів, – розповідає керівник чернівецького обласного осередку Федерації панкратіону України Ігор Наконечний. – Ми активно рекламуємо і пропагуємо свій вид спорту, водночас активно вкладаючи інтелектуальний ресурс у наших тренерів, бійців. Регулярно проводяться тренерські семінари, ведеться грамотна психологічна підготовка. Проводимо багато турнірів обласного рівня і конкуренція постійно зростає. Щоб ви розуміли, стати чемпіоном області надзвичайно важко, якщо став – вважай, ти в трійці в Україні. Ми стараємося не втрачати часу, щоб постійно прогресувати, працюємо і в міжсезоння. Ось і зараз не відпочиваємо, а напружено готуємося до другої частини чемпіонату України, в розділах ММА і грапплінг ноу-гі, який пройде у Києві 22-24-го листопада. Складно, але ми постійно прагнемо рухатися вперед. Хто працює щодня, той перемагає».

{social}

{iarelatednews articleid=»1616,1476,1442,1326″}