У Києві відбувся історичний семінар у рамках National Fitness Day

Спортивний комітет України разом із EuropeActive дали старт безпрецедентній для нашої країни події.

Семінаром для працівників фітнес індустрії розпочалася програма National Fitness Day, який спрямований на популяризацію масового спорту, рухової активності та здорового способу життя українського супільства.

Яу уже зазначалося вище, ініціатором виступив Спортивний комітет України, який спільно з EuropeActive виграли грант у рамках маштабної європейської програми erasmus +.

У рамках семінару виступали:

-Президент Спортивного комітету України Ілля Шевляк;

-Заступник Міністра молоді та спорту України Матвій Бідний;

-Президент EuropeActive Девід Сталкер;

-Президент UkraineActive Андрій Боляк;

-Телеведучий та засновник спортивного руху JuniorZ Олександр Педан;

-Віцепрезидент Спортивного комітету України Олександр Брикульський та інші відомі українські та європейські спеціалісти у галузі фітнесу та спортивного руху.

«Сьогодні спільно з нашими європейськими партнерами розпочали новий проект «NationalFitnessDay” для стейкхолдерів фітнес-індустрії. Мета-розвиток масового спорту, пропаганда здорового способу життя та запровадження європейських стандартів підготовки тренерів. З огляду на кількість та рівень учасників впевнено можна сказати, що започаткували добру та корисну справу», — зазначив Президент Спортивного комітету України Ілля Шевляк.

Зокрема, експерти обговорили сучасний стан справ та рівень підготовки персоналу у фітнес-секторі. Подолання кадрової кризи. Організацію процесу професійного навчання фітнес-тренерів за європейськими стандартами, особливо в час пандемії COVID-19/ Як застосувати Європейський досвід впливу на успіх клубів та фітнес-професіоналів у країні шляхом проведення освітніх заходів, впровадження стандартів EuropeActive та реєстрів EREPS. (з нагальними проблемами, з якими стикаються фітнес-клуби в містах України, можливі шляхи допомоги, маркетингові, юридичні, фінансові, організаційні аспекти, а також презентують концепцію Національного дня фітнесу в Україні в рамках загальноєвропейської події.

«Сьогодні ми започаткували дуже важливу та корисну справу. Перший крок це міжнародний семінар, на якому наші партнери, європейські експерти, навчають нас, як популяризовути здоровий спосіб життя та заняття фізичними активностями і організовувати спортивні заходи в цілому, другий — безпосередньо сам National Fitness Day. Найголовніше, на мою думку, це те, що Спортивний комітет України створив прецедент у нашій державі — виграв грант ЄС в партнерстві з EuropeActive і продемонстрували громадськості, що при бажанні можна знаходити можливості для розвитку. Найближчим часом ми чекаємо ще на два гранти, сподіваюся на позитивний результат для нас», — зауважив віцепрезидент Спортивного комітету Олександр Брикульський.

Без сумніву, сьогодні в Києві сталася історична подія, яка, маємо сподівання, переросте в традицію.