«Спорт для кожного». Берінчик провів зіркове тренування

Срібний призер Олімпійських ігор та чемпіонату світу з боксу Денис Берінчик провів спільне тренування з дівчатами, родини яких опинилися в складних життєвих обставинах. Зустріч зі спортсменом відбулася в рамках у рамках соціального проєкту «Спорт для кожного» від Спортивного комітету України, Ювенальної Поліції України та за підтримки Parimatch Foundation Ukraine.

В Київ цього року з’їхалися дівчата з чотирьох регіонів України – Волинської, Запорізької, Тернопільської та Донецької областей.

«Ми не можемо силою гнати підлітків до спортивного залу. Якщо їм це нецікаво – у нас просто нічого не вийде. Але якщо у них є бажання займатися спортом, горять очі й вони готові до змін — перемоги не за горами. І тут багато залежить від тренера, наставника. Він має не лише давати завдання та контролювати час, а й бути другом, старшим братом, ментором. Слідкувати, аби поруч із фізичним розвитком тривала робота над моральною, інтелектуальною складовими. Спортсмен має працювати над собою комплексно», — сказав Денис Берінчик.

Соціальний проєкт дівчатам став поштовхом для спортивної діяльності.

«Завдяки тренуванням та участі в цій програмі наші спортсменки вже виходять на професійні досягнення в спорті. Наприклад, дівчинка з Донецької області, яка займається самбо, перемогла на регіональних змаганнях та стала кандидаткою на включення до національної збірної», — поділився президент Спортивного комітету України Ілля Шевляк.