Чемпіонат світу з панкратіону: перший день – перші перемоги!

altУ Сербії розпочався чемпіонат світу з панкратіону в усіх розділах програми: агон, грапплінг ГІ, грапплінг НОУ-ГІ і комбат-грапплінг.
Вперше в історії панкратіону на чемпіонаті світу виступають представники усіх (окрім, звісно, Антарктиди) п’яти континентів. Загалом же у змаганнях беруть участь близько двох сотень бійців із 23-х країн. Для усіх спортсменів цей старт є головним у 2011-му році, тим більше, з нинішнього сезону Міжнародна федерація асоційованих стилів боротьби (ФІЛА) запровадила всесвітній рейтинг панкратіастів.
У перший день чемпіонату визначалися переможці у розділі грапплінг НОУ-ГІ. Після дня жорстких протистоянь були названі імена перших чемпіонів і призерів. Україна здобула для своєї скарбнички 3 медалі: Дмитро Баранов (Суми, Спартак) став золотим медалістом у ваговій категорії до 60 кг, Наталія Рогачко (Одеса, МОН) виборола срібло у вазі до 55 кг, а Юлія Торянська (Севастополь, Динамо) – срібло у категорії до 65 кілограмів.
FILA, котра не так давно узяла грапплінг під своє крило, на офіційному сайті характеризує грапплінг як універсальний вид боротьби без ударів, де є місце прийомам із джиу-джитсу, самбо та багатьох інших видів бойових мистецтв, які дозволяють утримувати суперника, здійснювати задушливі прийоми тощо. Боротьба здебільшого ведеться у партері. Грапплінг грає важливу роль у практиці змішаних видів єдиноборств і вважається ефективною формою самооборони. Змагання проводяться у розділах ГІ та НОУ-ГІ – тобто боротьба у кімоно та без нього.
«Україна сьогодні дуже сильна в розділах агон і комбат-грапплінг. А ось над удосконаленням техніки грапплінг ГІ і НОУ-ГІ доведеться ще багато працювати, – говорить старший тренер збірної України з панкратіону Сергій Чередниченко. – Хоча ми вже входимо до числа лідерів у цьому виді, але до найкращих у грапплінгу – команд Польщі, Канади – нам ще далеченько. У цих збірних є майстри вищого класу, і нам є ще, чого в них повчитися.
У нас розроблена програма розвитку даного розділу панкратіону. Тим більше, зараз є всі передумови до того, що грапплінг НОУ-ГІ увійде до програми Олімпійських ігор. І ми зараз робимо акцент на тому, щоб в Україні цей розділ розвивався ударними темпами».
У п’ятницю у Белграді визначатимуть призерів чемпіонату у розділах грапплінг ГІ та агон. Уболіваємо за наших!
{social}
{iarelatednews articleid=»780,671,611,551,507,432,319″}