ІІ Європейські Ігри. Срібло батутисток та перша перемога пляжного футболу!

Чудовим видався вчорашній день для збірної України в Мінську! Світлана Малькова та Марина Кийко здобули срібло із синхронних стрибків на батуті, а чоловіча збірна з пляжного футболу перемогла своїх перших суперників – збірну Італії.

Другий день поспіль синхронні стрибки на батуті приносять Українській збірній по медалі.  Вчора срібло до скарбнички поклала чоловіча команда у складі Миколи Просторова та Антона Давиденка, сьогодні їх досягнення повторив і жіночий дует у складі Марини Кийко та Світлани Малькової. Дівчата чудово відпрацювали свою програму і отримали за свій виступ 48,240 балів. Обійшли наших красунь спортсменки з Білорусі – Ганна Ганчарова та Марія Махаринська (50,230 балів), бронзу здобула команда з Росії у складі Кундіус Ірини та Павлової Яни (48,140 балів). Відзначимо також, що Світлана Малькова разом із Наталею Москвіною здобула у 2017 році золото Х Всесвітніх Ігор у Вроцлаві. А Марина Кийко брала участь у І Європейських іграх в Баку, де в парі із Наталею Москвіною посіла шосту сходинку.

З перемоги розпочала свої змагання на ІІ Європейських Іграх в Мінську збірна з пляжного футболу. Матч проти збірної Італії завершився з рахунком 4:3 за результатом серії пенальті (основний час 4:4).

Голами протягом основного часу відзначились: Андрій Неруш, Роман Пачев (2) та Дмитро Медвідь. Пенальті забили: Роман Пачев, Андрій Борсук, Олександр Корнійчук та Дмитро Медвідь.

Зараз у Іспанців вже два очка, в України одне, в Росії та Італії по нулю. Попереду дві ключові гри з командами Росії та Іспанії. Саме результати цих матчів визначатимуть хто забере путівки до півфіналу. Все тільки починається.

Костенко Микола, тренер збірної з пляжного футболу прокоментував гру та поділився очікуваннями щодо матчу проти Іспанії:

«Перша гра на подібних змаганнях завжди дається складно. Присутні нервовість, переживання, психологічний тиск, тож на початку матчу і ми, і італійці грали дуже обережно. Щоправда саме ми почали першими пропускати голи. Спочатку гол забили в наші ворота з пенальті, якого, в принципі могло би і не бути. Тут включився суддя, який повівся на стиль гри італійців – вони завжди кричать, падають і роблять вигляд, що вмирають від найменшого дотику. Але це сталося. Реакція була, пенальті назначено та гол в наші ворота забито.

Після цього ми мали декілька дуже вдалих спроб, але так само вдало зіграв воротар італійців. Ми шуткували, що це був, мабуть, найкращий матч воротаря за останні кілька років. З нашого боку було дуже багато крутих моментів, але ми не змогли пробити. На початку другого тайму ми теж пропустили не дуже обов’язковий м’яч – неуважно зіграли на фланзі за що і поплатилися другим голом в наші ворота.

Різниця в рахунку більша одного гола — це завжди психологічний прес, доводиться включати додаткові резерви. Тут, чудово зіграв Роман Пачев – він зі штрафного результативно пробив по воротах. Далі обидві команди пропустили по швидкому голу. І вже третій тайм з рахунком 3:2 на користь збірної Італії, ми розпочали дуже агресивно. В перші ж секунди ми мали три дуже круті спроби, та їх воротар просто творив чудеса.

Все ж ми змогли розіграти прекрасну комбінацію в чотири передачі верхом і Дмитро Медвідь через себе боковими ножицями забив воротарю прямо в центр над головою. Це дало нам додаткових сил. Але потім, є такий вираз у футболі «побігли в атаку та потрапили в полон», от і в нас так вийшло. Атака була перспективна, але нас обіграв воротар, одразу вивів м’яч і ми пропустили гол.

Наприкінці гри Роман Пачев взяв ініціативу і вдруге відпрацював чудовий удар. Нічиєю завершився і додатковий час і навіть перша серія пенальті по три м’яча. Ми грали на результат. Ми розуміли, що кожна гра – це фінальна гра і програвати тут не можна.

На другій серії пенальті ми вирішили трохи покачати противника та змінили воротаря на Віталія Сидоренка і зробили це вдало він відвів дуже не простий удар, яким і завершився матч

Матч проти іспанців теж буде дуже не простим. Збірна Іспанії грає вже давно, вона зіграна. Це одна із найтоповіших команд в Європі. Тож розслаблятись не можна. Бонусом для нас є червона картка, яку отримав один із кращих гравців команди — Антоніо Хернандес, але все одно команда має чимало сильних футболістів. Крім того в нас теж є втрата — Дмитро Войтенко отримав серйозну травму, йому наклали гіпс, і, на жаль, він більше не зможе підтримати нас на цьому турнірі».

Прес-служба Спортивного комітету України