Мотосезон — 2021 завершено. У трійці лідерів цьогоріч знову команди зі столиці

Традиційно наприкінці осені підбиваємо підсумки мотосезону. Цьогоріч пандемія не стала на заваді шанувальниками мотоциклетного спорту, усі змагання відбулися за планом. Зокрема, і найбільш видовищний чемпіонат України з шосейно-кільцевих перегонів. Для учасників цьогорічні гонки були непростими і навіть драматичними. За підсумками перші три сходинки поділили команди з Києва: XTRM.PRO, AWT RACING TEAM, The Riders Repsol RT.

Незмінно цьогоріч Чемпіонат України з кільцевих перегонів відбувався у 6 етапів на двох треках  — автодромі “Чайці” на Київщині та “Дніпрокарті” у Кам’янському. Перший етап стартував ще у травні. За омріяний подіум змагалися 5 професійних команд. За підсумками 6-и етапів перегонів, лідерство здобули гонщики AWT RACING TEAM. У різних гонках вони змінювали позиції у таблиці лідерів. Але вирвалися на останніх заїздах і, набравши у підсумку 37 очок, забрали Кубок чемпіонів України. За індивідуальними результатами призові місця мають учасники команди Пал Нітеш та Тимур Костін.

На другій позиції за підсумками мотосезону-2021 The Riders Repsol RT. Срібло гонщики отримали набравши 32 бали у фінальному заїзді. Серед учасників лідером став Олександр Бичков.

Бронзу цьогоріч вдалося вибороти молодій, але вже досвідченій команді XTRM.PRO. За підсумками 6 етапу вони набрали 32 бали. За індивідуальними результатами найкраще показали себе Сергій Рашко, він став чемпіоном у категорії Supersport 600. Першість здобув, незважаючи на травму. Хороший результат, а саме друге місце в індивідуальному заліку має 7-разовий чемпіон України Нікіта Калінін.

Шосейно-кільцеві перегони — один з найбільш драйвових та видовищних видів мотоспорту. У таких змаганнях професійні пілоти намотують кола на шаленій швидкості — до 250 км/год. Останнім часом мотоспорт набирає популярності в Україні, на змаганнях приходять все більше глядачів, які хочуть отримати адреналін, неймовірну картинку, відчути дух свободи, який так приваблює мотоспортменів.

Цьогорічний сезон завершено, гонщики своїми результатами задоволені. Переможці радіють омріяним здобуткам, а ті, хто був за крок від перемоги проаналізували помилки і готові їх виправляти у наступному сезоні. А ще мотоспортсмени вже думають, якою “начинкою” обладнати свої мотоцикли, аби ще швидше обходити суперників на наступному чемпіонаті, що стартує вже весною 2022-ого. Готові ставити і нові швидкісні рекорди як в Україні, так і у світі.