Результати ЧЧЄ з пауерліфтингу (жим лежачи)

Цими вихідними у фінському місті Тампере завершився чемпіонат Європи з жиму лежачи серед дорослих та юніорів. Загалом у змаганнях взяли участь 127 спортсменів з 15 країн континенту. У підсумку в України 11 нагород: 6 золотих, 4 срібних та 1 бронзова.

Юніори в перший же день змагань українців видали стовідсотковий результат – 3 золоті медалі. Демян Зіна з міста Чернівці у категорії до 47 кг піднялась на найвищу сходинку п‘єдесталу європейської першості з результатом 55 кг. Крім того, українка стала срібною призеркою серед жінок відкритої вікової групи. Кініщук Ростислав у ваговій категорії до 59 кг став чемпіоном, підкоривши штангу вагою 150 кг. Атлет, також, представляє місто Чернівці. Гладкий Віктор зі Львова в останній спробі зумів обійти суперників, зафіксувавши 235 кг.

Серед дорослих Ведмідь Оксана з міста Дніпро здобула золото у ваговій категорії до 52 кг. Спортсменка чітко відпрацювала на три спроби, завершивши свій виступ новим рекордом України — 142,5 кг! А у підсумку Оксана стала абсолютною чемпіонкою континентальної першості!

В заключний день змагань за нагороди континентальної першості боролись чоловіки відкритої вікової групи і першим з української команди відзначився Гаращенко Ігор з Харкова. У новій для себе ваговій категорії до 66 кг спортсмен показав результат 227,5 кг та посів другу сходинку п‘єдесталу. Андрій Баленков з Житомира також здобув срібну нагороду чемпіонату, витиснувши 250 кг у категорії до 74 кг. В категорії до 83 кг точилась запекла боротьба до останнього підходу між Микитою Івашкіним з Києва та спортсменом з Росії. І підкоривши 290 кг у третій спробі переможцем цього двобою виявився Микита, обійшовши суперника на 2,5 кг. Беттяр Володимир з міста Бородянка зайняв друге місце у категорії до 105 кг, підкоривши штангу вагою 327,5 кг.

Віктор Лесковець завоював золоту нагороду у категорії до 120 кг. Спортсмен показав результат 350 кг та обійшов найближчого суперника за власною вагою. Ковальчук Юрій в категорії понад 120 кг посів третю сходинку, витиснувши 332,5 кг.

У підсумку чоловіча збірна команда України посіла другу сходинку, а Івашкін Микита зайняв друге місце в абсолютному заліку.

Прес-служба Спортивного комітету України