Результати чемпіонату України з класичного пауерліфтингу (чоловіки)

У Коломиї завершились чемпіонати України з класичного пауерліфтингу серед всіх вікових груп та серед студентів ВНЗ.

Результати чоловіки

У чоловіків вагової категорії до 59 кг чемпіоном став Шаблій Михайло з Тернополя, з сумою триборства 507,5 кг.

У категорії до 66 кг беззаперечним лідером був харків‘янин Олексій Тітов. Вихованець Хом‘яка Олега встановив рекорд України у присіданні- 225,5 кг, та двічі оновлював рекорди у тязі та сумі, які тепер належать йому: 260 та 633 кг відповідно. Срібним призером став Федченко Володимир з Запоріжжя, в його активі 547,5 кг. А бронзову нагороду з результатом 542,5 кг завоював харків‘янин Чернишов Сергій.

Ревука Юрій з міста Дніпро став чемпіоном України у категорії до 74 кг. 615 кг, саме такий результат переможця. На другому місці Біляк Дмитро з Хуста та 590 кг в його активі. А на третій сходинці Овчар Максим з Нововоронцовки та всього лише на 2,5 кг менший результат ніж у срібного призера.

Ледь не в кожній вправі у категорії до 83 кг спортсмени намагались переписати таблицю національних рекордів! У присіданні за собою рекорд залишив Уманський Антон з Харкова- 270 кг. Але на жаль через досить посередній результат у жимі спортсмен не зміг піднятись у сумі триборства вище третьої сходинки, 677,5 кг в активі спортсмена. Срібним призером цієї вагової категорії з результатом 690,5 кг та з новим рекордом України у тязі- 300,5 кг став Віталій Білозір з Луганська. А чемпіоном у цій категорії став Вадим Яржемський. У присіданні спортсмен встановив рекорд України серед юніорів- 266 кг, 187,5 кг йому підкорились у жимі та 262,5 у тязі. А сума триборства 716 кг тепер являється новим рекордом України серед юніорів.

Чемпіоном у категорії до 93 кг став Шутенко В‘ячеслав з Волновахи. 760 кг в активі вихованця Сергія Федоренко та як завжди чудовий результат у тязі 330 кг. Друге місце з результатом 740 кг посів харків‘янин Дудченко Олег. А на третій сходинці представник міста Дніпро Коротун Андрій- 707,5 кг.

Анатолій Новописьменний… В якій би категорії не виступав полтавець, він всюди вписує в таблицю рекордів своє ім‘я. Цього разу спортсмен підкорив категорію до 105 кг. 345 кг у присіданні — новий рекорд України! 231 кг- знову рекорд, тепер у жимі! 911 кг у сумі триборства, і це теж рекорд! А найголовніше, що всі ці результати являються вищими за світові рекорди у цій категорії. Другу сходинку з результатом 797,5 кг посів Гангур Олександр з Хуста. А на третьому місці Гончар Артем з Харкова — 777,5 кг.

У наступній ваговій категорії до 120 кг чемпіоном став Павленко Дмитро з Харкова. Спортсмен з легкістю встановив рекорд України у присіданні — 336 кг, а підкоривши 200 кг у жимі та 347,5 кг у тязі зумів побити і національний рекорд у сумі триборства, який тепер належить йому та дорівнює 883,5 кг! На другій сходинці розташувався ще один представник Харкова Єзик Костянтин, який зумів вибороти у чемпіона одну малу золоту нагороду- у жимі, з результатом 230 кг! Сума ж срібного призера 807,5 кг. Третє місце з результатом 750 кг посів киянин Мрихін Владислав.

І беззаперечним лідером у категорії понад 120 кг був представник столиці Вовк Дмитро. Вихованець Віктора Сергійовича Налейкіна зафіксував 355 кг у присіданні, з легкістю підкорив новий рекорд України у жимі- 255 кг, та з сумою триборства 930 кг випередив найближчого переслідувача на 120 кг! Срібним призером став Литвинчук Олексій з Вінниці. На третьому місці представник міста Харків Олійник Андрій.

В командному заліку перше місце посіла збірна Харківської області, друге Закарпатської, а третє міста Києва.

В абсолютному заліку атлети розташувались у такому порядку: 1- Новописьменний Анатолій, 2- Павленко Дмитро, 3- Вовк Дмитро.