Сестри Музичук знову не змогли виграти в Кубку Націй

7 травня, на представницькому онлайн-турнірі Куьок Націй, який відбувається на платформі Chess.com, відбулися матчі 5 та 6 турів.

Продовжили свою невдало серію без перемог українки Ганна та марія Музичук. Ганна, яка виступає за збірну Європи пропускала 5-й тур, а в 6-му зіграла внічию з росіянкою Горячкіною — 0,5-0,5. Зазначимо, що збірна Європи перемогла команду Росії — 1,5-2,5.

Марія Музичук, яка також пропускала 5-й тур, у 6-му поступилася китаянці Цзюй Веньцзюнь — 0:1. А збірна Решти світу, яку представляє Марія, без шансів поступилася збірній Китаю — 0,5-3,5.

Таким чином, українки ще не виграли жодної партії на Кубку Націй. Нагадаємо, стартові 2 тури українські шахістки також провели невдало. Марія Музичук спершу білими поступилася найсильнішій шахістці світу — китаянці Хоу Іфань, а потім чорними зіграла внічию з Хампі Конеру з Індії. Решта світу програла Китаю 1:3 і виграла в Індії 2,5: 1,5.

3 та 4 турі українки зіграли по одній партії за свої команди. Ганна розписала нічию з Конеру і допомогла своїй збірній Європи здолати Індію — 2,5:1,5, а Марія розійшлася миром з Гірєю, але її збірна Решти світу поступилася Росії — 1:3.

Онлайн-турнір проходить в два кола (10 турів). 10 травня дві кращі команди зустрінуться в Суперфіналі.

Контроль часу — по 25 хвилин кожному + 10 секунд на хід. Призовий фонд турніру складе $ 180 тисяч. При цьому кожна команда тільки за участь отримає $ 24 000

Турнарна таблиця після 6 турів:

Тож, як бачимо з турнірної таблиці, Ганна зі збірною Європи має чудові шанси на потрапляння в Суперфінал, чого не скажеш про Марію та збірну Решти світу.