СКУ підписав меморандум про співпрацю з Національною федерацією текболу

Сьогодні, 16 червня, Спортивний комітет України та Національна федерація текболу України підписали Меморандум про партнерство.

Під час зустрічі президента СКУ Іллі Шевляка та президента федерація текболу України Дениса Вілєнкіна відзначили важливість співробітництва між двома організаціями у сфері розвитку фізичної культури і спорту для формування здорової української нації, та забезпечення сприятливих умов для популяризації текболу.

Згідно з Меморандумом Спортивний комітет України узяв на себе зобов’язання:

1. Сприяти залученню представників федерації до спільних проєктів з розвитку та популяризації неолімпійських видів спорту.
2. Сприяти налагодженню комунікації між державними органами (органами місцевого самоврядування) та громадським сектором щодо створення сприятливих умов для розвитку фізичної культури і спорту та популяризації текболу.
3. Сприяти проведенню спільних спортивних та просвітницьких заходів, поширенню інформаційних матеріалів.

Натомість Національна федерація текболу України зобов’язується:

1. Надавати фахову допомогу для реалізації спільних проєктів з розвитку та популяризації неолімпійських видів спорту.
2. Розробляти нові методики розвитку та популяризацію неолімпійських видів спорту.
3. Здійснювати розробку та реалізацію проєктів, направлених на широку популяризацію українського спорту.

Нагадаємо, що текбол вперше буде включений до програми Європейських ігор, де Національні федерації в Європі матимуть можливість для своїх спортсменів брати участь у одиночних та парних змаганнях серед чоловіків та жінок, а також на змішаних парних змаганнях на Іграх.