Стартували змагання Першої ліги з флорболу!

Перша ліга у будь-якій дисципліні та країні – це особливе змагання, де спортсмени різних вікових груп та соціального стану можуть відкрити собі шлях до вищого рівня, розвинути свій талант, або просто зіграти у своє задоволення. Перший тур Першої ліги Чемпіонату України з флорболу не  став виключенням.

Федерація флорболу України пропонує вашій увазі огляд поєдинків.

Лівий берег

Порівняно із минулим роком, список команд зазнав змін: команда «Запоріжжя» прийняла виклик спробувати свої сили у Вищий лізі, їм на зміну прийшли «OneWay» з Білої Церкви, а молодь зі «Скали-2» отримала нагоду зіграти за основну команду; більшість гравців «КФК-Masters» цього сезону зіграють у складі мелітопольської «Легенди». Київські «Вікінги» та «Biters» з міста Полтава продовжили шлях до медалей Першої ліги.

У матчі-відкритті господар першого туру, полтавський «Biters» зустрівся зі столичними «Вікінгами», які не на жарт здивували полтавчан: кияни лідирували до середини 3-го періоду з рахунком 4:1, але «Biters» продемонстував міцний характер та зміг не лише зрівняти рахунок, а й перемогти.

В іншому поєдинку туру мелітопольська «Легенда» та білоцерківський «OneWay» демонстрували якісний флорбол. Незважаючи на те, що перші здобули перемогу з рахунком 7:2, білоцерківці продемонстрували гідну гру. Також варто відзначити воратаря «OneWay» Антона Кононенко, який протягом туру неодноразово рятував свою команду у ситуаціях, коли суперник вже майже свткував взяття воріт.

Відразу після переможної гри мелітопольці почали готуватися до протистояння з «Вікінгами». Не дивлячись на втому, їм все ж таки вдалося здобути переконливу перемогу над киянами з рахунком 9:1, за рахунок злагодженості командних дій та правильного розподілу сил.

 Гра «Biters» проти «Легенди» виправдала очікування і вболівальників, і гравців. Матч видався дуже напруженим. «Biters» традиційно продоменстрував стійкість та зрівняв рахунок на останніх секундах — 4:4.

У наступному матчі «Вікінги» грали проти дебютанта Першої ліги «OneWay». Білоцерківці дуже прагнули приїхати додому хоча б з одним заліковим пунктом, але «вогник» в очах та підтримка рідних дали змогу обіграти столичну команду з рахунком 5:3 і отримати історичні 3 бала.

В заключній грі першого туру «Biters» зустрівся з «OneWay». Не дивлячись на те, що команду з Полтави знають як досвідчену й організовану, білоцерківці не сиділи біля власних воріт і показали яскравий флорбол. Проте «OneWay» не вистачило або досвіду, або техніки і «Biters» цим скористався. Переконлива перемога з рахунком 10:2.

Правий берег

Якщо порівнювати західну та східну Конференції, то перше що кидається в очі – це кількість матчів. Якщо в Полтаві відбулося лише 3 гри за день, то луцька арена «Адреналін-Сіті» прийняла 15 поєдинків за тур. Чемпіон минулорічного розіграшу Першої ліги — «Лемберг ІІ» Львів, «Скіф» Новий Розділ, «Chosen» зі Жденієво, а ім’я рівненського флорболу захищали «Fearless», «Hope» та «Sky».

У матчі-відкритті «Лемберг» впевнено обіграв «Sky» з рахунком  10:2, але для команд цей успіх особливого значення не мав, адже це лише перша гра, тому і у «левів» є час закріпити успіх, і у рівнян – надолужити згаяне. У другому матчі гравці «Fearless» одразу почали показувати свої амбіції, де хоч з труднощами, але все ж таки здолали «Скіф» з рахунком 6:3. Далі була яскрава гра, де можна було спостерігати двобій «Сhosen» та «Норе». В якій рівняни здобули першу перемогу в сезоні — 6:4. Матч пройшов у дружній атмосфері. «Лемберг ІІ» вже в котре тримає високу планку флорболу тож команда легко здолала «Fearless» — 6:1. Найцікавішим матчем видалось протистояння «Sky» та «Chosen», команди показали неймовірну гру та результативність, а рахунок на табло був — 6:6.

У наступних іграх «Норе» здолав «Скіф» 7:3, а «Лемберг ІІ» прямує далі без втрат, обігравши «Chosen» — 3:2. Заключний матч першого дня подарував нам рівненське дербі, де «Fearless» реабілітувався після поразки львів’янам, не без проблем здолавши «Норе» — 3:2.

На початку другого ігрового дня «Скіф» розгромив «Sky» — 7:1. А вже у наступному матчі «Норе» із Рівного стали першою командою, яка показала, що навіть у львів’ян можна відбирати очки — нічия 2:2. Результативний матч показали «Скіф» і «Chosen» забивши в одному матчі 13 голів, 8:5 — перемогу здобула команда з Нового Роздолу. До «Fearless» вже не ставляться як до дебютанта Першої ліги, адже вони отримали чергову перемогу, здолавши «Sky» — 4:2. У наступній грі прихильники українського флорболупобачили головну сенсацію першого туру — «Скіф». Вони здолали «левів» з рахунком 6:2. А «Норе» провів чудовий другий день, адже у черговому рівненському дербі проти «Sky» команда перемогла суперника — 6:2. У заключному матчі туру гравці «Chosen» доклали всіх зусиль задля перемоги над «Fearless» — 3:2.

Чекатимемо наступних результатів!

Прес-служба Спортивного комітету України