Терлюга здобула «золото» на етапі Прем’єр-ліги

У Рабаті (Марокко) відбувся другий етап Прем’єр Ліги (Karate 1 Premier League). У змаганнях, що відбулися у спорткомплексі Multi-Purpose Stadium Prince Moulay Abdellah, взяли участь понад 370 провідних спортсменів з 56-х країн світу. У доробку України цього разу дві нагороди – золото досвідченої Анжеліки Терлюги та бронза молодої Еліни Сєлємєнєвої.

Україну в Рабаті представила команда з 20 атлетів. Це була третя за чисельністю делегація на турнірі після Італії (37) та Японії (30).

Анжеліка Терлюга на груповому етапі з однаковим рахунком 4:0 перемогла суперниць з Італії та Йорданії. У чвертьфіналі за рахунку 0:0 українка через хантей (суддівське рішення) пройшла японку Аїрі Шиму. У півфіналі наша прима розгромила Ку Цуй-Пін з Тайпею – 6:0 та в 19-й раз у своїй кар’єрі вийшла до фіналу етапів Прем’єр Ліги! Та у двобої проти Трініті Аллен (США), віце-чемпіонки світу 2021, Ліка здобула свою 14-ту перемогу – 2:1. Єдиний бал усім своїм суперницям у Рабаті 31-річна одеситка подарувала лише на останні секунді фіналу.

Вийти з груп до чвертьфіналу також вдалося Еліні Сєлємєнєвій (-68 кг) та Різвану Талібову (84+ кг). На жаль, Різван у цьому раунді змагань поступився хорвату Якову Буневацу (0:3), який потім програв у півфіналі. А ось Еліна натрапила на Ірину Зарецьку з Азербайджану і попри поразку (0:3), завдяки виходу титулованої суперниці до фіналу, отримала шанс позмагатися за бронзу. Цей шанс 19-річна спортсменка з Запоріжжя використала блискуче, здолавши хорватку Садю Бечирович – 4:0.

Наступний етап Прем’єр Ліги пройде 29 червня – 2 липня у місті Фукуока (Японія).