У Хмельницькому завершився чемпіонат України з жиму лежачи

З 6 по 9 квітня Хмельницький приймав чемпіонат України з жиму лежачи. Серед учасників ледь не в кожній ваговій категорії були чемпіони, призери та рекордсмени чемпіонатів світу та Європи, тож на помості національного чемпіонату було гаряче та досить цікаво!

У ваговій категорії до 47 кг чемпіонкою України стала Мотрунчик Оксана з Луцька. Спортсменка чітко відпрацювала на всі три спроби та встановила рекорд України 102,5 кг. На другій сходинці Полянська Марія з Тернополя. І знову рекорд України, тільки тепер серед юніорок- 92,5 кг. На третьому місці Капковська Інна з Житомира — 80кг.

У категорії до 52 кг перемогу здобула абсолютна чемпіонка Європи та срібна призерка чемпіонату світу 2019 року Ведмідь Оксана, встановивши рекорд України 143,5 кг! На другій сходинці Коляденко Мар‘яна з Тернополя- 95 кг. Третє ж місце посіла ще одна представниця Тернополя Лиса Анастасія- 77,5 кг.

У ваговій категорії до 57 кг перемогу виборола Курбатова Олена з Соледару. Спортсменка підкорила штангу вагою 110 кг. Срібною призеркою стала Поцелуєва Катерина з міста Глухів- 100кг. На третьому місці Рижак Єлізавета — 97,5 кг.

До 63 кг чемпіонкою України стала Басіста Наталія — 100 кг в активі чемпіонки. На другій сходинці Канюка Альона з Тернополя- 65 кг.

У категорії до 69 кг переможницею національного чемпіонату стала Антонюк Анастасія з Кам‘янця-Подільського. Спортсменці підкорилась штанга вагою 135 кг, що дорівнює новому рекорду України серед юніорок. На другому місці Бабіляс Софія з Луцька з результатом 110кг.

Чемпіонкою України у категорії до 76 кг стала Борщевська Альона з Дружківки (112,5 кг)

До 84 кг чемпіонський титул здобула Колеснікова Ірина з Житомира — 90 кг.

У категорії понад 84 кг чемпіонкою України стала Заслужений майстер спорту з Коломиї, багаторазова чемпіонка та призерка чемпіонатів світу та Європи, спортсменка, яка входить до Залу слави Європейської федерації пауерліфтингу (EPF) Інна Оробець. Їй підкорилась штанга вагою 165 кг. Срібною призеркою стала Білоусова Тетяна з Чернівців, відставши від лідера всього на 2,5 кг.

У командному заліку перше місце посіла збірна Тернопільської області, друге Хмельницької і третє Донецька область.
В абсолютній першості чемпіонкою стала Ведмідь Оксана, на другій сходинці Антонюк Анастасія, а на третій Білоусова Тетяна.

Серед чоловіків вагової категорії до 59 кг чемпіоном став Малкуш Михайло з Луцька. 180 кг в активі переможця. Друге місце посів Кропивницький Василь з Городенки — 165кг. На третій сходинці Баб‘юк Ростислав з Коломиї.

У категорії до 66 кг чемпіоном України став багаторазовий призер чемпіонатів світу, чемпіон Європи, рекордсмен України Гаращенко Ігор з Харкова. Спортсмен підкорив вагу у 222,5 кг. На другому місці також харків’янин Олександр Чернишов, атлет, який вже понад 30 років штурмує міжнародні та національні помости і являється багаторазовим переможцем, призером та рекордсменом чемпіонатів Європи та світу серед ветеранів та серед спортсменів відкритої вікової групи.

У категорії до 74 кг без шансів для суперників чемпіоном став Заслужений майстер спорту з Вінниці, багаторазовий чемпіон і рекордсмен Європи та світу Чупринко Іван (275 кг). На другому місці призер чемпіонатів Європи та світу Андрій Баленков з Житомира — 240 кг. Третє місце посів Гринь Тарас з Рівного — 200 кг.

Золото категорії до 83 кг виборов киянин Івашкін Микита з результатом 275 кг. На другому місці Лясковець Антон з Тернополя- 212,5 кг. А на третю сходинку піднявся ще один представник Тернополя Гайдамаха Андрій- 190 кг.

У категорії до 93 кг не було рівних Шендерчуку Богдану з Бородянки. 255 кг підкорились чемпіону України. Срібним призером став Дудін Микола з Кам‘янського з результатом 230 кг. На третій сходинці Григор‘ян Петро з Дружківки- 227,5 кг.

Надзвичайно цікавою була номінація у категорії до 105 кг. Тут боротись за медалі зібрались кияни: багаторазовий чемпіон Європи, призер та рекордсмен чемпіонату світу Беттяр Володимир та чемпіон та рекордсмен світу та Європи Кримов Андрій. І переможцем з цієї дуелі вийшов Володимир Беттяр. Чіткі три спроби та неймовірно впевнено зафіксований новий рекорд України 345 кг! В активі Андрія Кримова 322,5 кг. І замкнув трійку призерів дружківчанин Коноваленко Денис — 267,5 кг.

В категорії до 120 кг з хорошим відривом від суперників фінішував киянин Віктор Лесковець, чемпіон Європи та срібний призер чемпіонату світу — 325 кг. На другому місці Власов Богдан з Харкова- 260 кг. Качмар Андрій з Новояворівська став бронзовим призером- 250 кг.

І чемпіоном у надважкій ваговій категорії став Ковальчук Юрій з Києва (325 кг). Друге місце посів Тетерук Олександр з Вінниці- 317,5 кг. І на третьому місці Стінковий Микола з Дружківки- 260 кг.

У командному заліку перше місце зайняла збірна міста Києва. На другій сходинці Харківська область. На третій Вінницька. В абсолютній першості чемпіоном став Беттяр Володимир, срібним призером Чупринко Іван, а бронзовим Кримов Андрій.