Українці стрімко увійшли до еліти європейського чирлідингу

На чемпіонаті Європи з чирлідингу, який відбувся 6-7 липня 2019 року у німецькому місті Гельтенберг українські спортсмени вибороли 11 нагород: 3 золоті, 4 срібні та 4 бронзові та посіли третє загальнокомандне місце.

Чемпіонат подарував Україні нових спортивних героїв. Від фіналіста, бронзового та срібного призера до двократного чемпіона Європи – такий чотирьохрічний шлях пройшла команда ХНУ ім. В.Каразіна. Харків’янкам не було рівних у видах програми Cheer Dance та Pom Dance. Н.В. Авдасьова у складі дуету Nice Ladies виборола золото. Крім цього, харків’янки здобули ще й срібну нагороду у змаганнях дуетів Cheer Dance.

Імідж одного з найкращих спортивних клубів Європи підтвердили вихованці «Red Foxes Studio» (Київ). Тренери клубу Дар’я Бомок, Віра Єсєнкова, Анастасія Микитчина на чолі з керівником клубу Оленою Рожковою, привели команду Unicorns від минулорічної бронзи до срібла відразу у трьох видах програми (юніори): Pom Dance, Urban Cheer та Pom Dance Double. Своїх старших одноклубників потужно підтримали дебютанти чемпіонату Європи з чирлідингу, команда Smile Red Foxes, яка у жорсткій конкуренції посіла третє місце у Pom Dance.

Вдалий дебют мав і харківський клуб «Абрикос», вихованці якого, під керівництвом тренерів Альони Самініної та Алли Сорокіної, вибороли бронзові нагороди у Urban Cheer та Cheer Dance Double. Бронзу в Cheer Dance юніорської вікової групи здобула команда клубу «Арена» (Дніпро).

За крок до п’єдесталу пошани зупинилися чудові команди з Києва «Impression».

Попереду у збірної команди України підготовка до чемпіонату світу в Японії.