Українці тріумфували на етапі Прем’єр Ліги в Каїрі

В Каїрі на арені Cairo International Stadium відбувся етап Прем’єр Ліги Karate1.  Україну представляли 20 спортсменів, які здобули 8 нагород: 2 золоті, 2 срібні та 4 бронзові.

Перший великий міжнародний турнір після Олімпіади-2020 видався надзвичайно вдалим для України. Навіть за відсутності наших олімпійських призерів Анжеліки Терлюги й Станіслава Горуни.

У перший день змагань до півфіналів у категорії -60 кг вийшли Нікіта Філіпов та Віктор Стефанюк, а Андрій Заплітний (-75 кг) пробився до бронзового фіналу.

На другий день до них доєдналися ще відразу п’ятеро українців: до фіналів пробилися Аніта Серьогіна (-61 кг), Галина Мельник та Еліна Сєлємєнєва (обидві – -68 кг) і Анастасія Степашко (68+ кг), до півфіналу вийшов Різван Талібов (84+ кг).

Аніта Серьогіна, яка в Токіо увійшла до топ-5, у Каїрі виграла своє друге в кар’єрі золото Прем’єр Ліги. Чорноморська зірка показала, що недаремно готувалася до Олімпіади: Аніта розтрощила всіх своїх суперниць, вигравши всі п’ять сутичок на нуль. У фіналі українка перемогла Хайю Джумаа з Канади – 2:0.

Досвідчена Галина Мельник та молода Еліна Сєлємєнєва створили український фінал у категорії -68 кг. У вирішальному бою львів’янка дала урок юній спортсменці з Запоріжжя – 7:0. Анастасія Степашко (68+ кг) пробилася до фіналу, де мінімально поступилася єгиптянці Солії Абуісмаїл – 1:2.

Українські чоловіки відзначилися чотирма бронзовими медалями, які здобули Нікіта Філіпов, Віктор Стефанюк, Андрій Заплітний та Різван Талібов.

На наступному етапі Прем’єр Ліги українська команда не виступатиме – адже він пройде в Москві (1-3 жовтня).

Закріплювати каїрський успіх збірна України під орудою Миколи Сіраковського буде на етапі Прем’єр Ліги в Рабаті (29-31 жовтня).