Українки — віце-цемпіонки Європи з шахів!

В місті Будва (Чорногорія) завершився клубний чемпіонат Європи з шахів серед чоловіків та жінок. Команда Київської шахової Федерації в жіночому турнірі здобула срібло, поступившись лише грузинській команді “Нона”. Третє місце посіли шахістки з команди “Cercle d`Echecs” (Монте-Карло).  
До складу команди увійшли сестри Анна й Марія Музичук, Жансуя Абдумалік та Юлія Осьмак.

Один із ключових матчів відбувся у третьому турі проти багаторазових переможниць клубних чемпіонатів континенту з Монте-Карло. Гри була дуже напружению, більше того, на перших трьох шахівницях сестри Анна й Марія Музичук та Жансуя Абдумалік зіграли внічию. Усе вирішувалося в партії Юлії Осьмак, яка буквально на характері завершила партію з рахунком 2:2.

Потім наша команда здобула упевнену перемогу над азербайджанським клубом – 3:1 і зіграла в нічию з чеською командою «АВЕ Нові-Бор». У передостанньому раунді суперницями українок були шахістки з грузинської команди «Нона». Цей матч киянки провели невдало. Сестри Музичук досягли лише нічиїх, а Жансуя та Юлія поступилися. У підсумку – 1:3. Ця поразка позбавила дівчат амбіцій до золота, але друге місце команда Києва посіла дуже впевнено, перемігші в останньому матчі італійську команду «Каїса» — 3:1. Звитяги білими здобули Марія Музичук та Абдумалік.

Підсумки турніру: «Нона» — 11 очок, «Київська шахова Федерація» — 10, «Монте-Карло» — 10.

Результати наших шахісток: Марія Музичук – 5 очок із 7-ми, Анна Музичук – 4 з 7-ми, Абдумалік – 3,5 з 7-ми, Осьмак – 2,5 з 4-х, Інна Гапоненко – 1,5 з 3-х.

Тренери команди: Володимир Баклан та Михайло Бродський.

Прес-служба Спортивного комітету України