В Києві стартувала Всесвітня серія турнірів з кікбоксінгу К-1 «Kyshenko Cup»

kyshenko_cup_2016Сьогодні, 3 березня 2016 року, о 12:00 на головній спортивній та культурній арені країни НСК «Олімпійський» відбулася прес-конференція, приурочена старту Всесвітньої серії турнірів з К-1 для дітей та юніорів «Kyshenko Cup», перший етап якої приймає столиця України. Це по-справжньому визначна подія для всіх шанувальників бойових мистецтв.

Відкритий всеукраїнський турнір з кікбоксингу WAKO «Kyshenko Cup» не має аналогів в Україні та світі. Змагання в Києві є частиною низки змагань у 4 країнах Європи: Україні, Латвії, Іспанії, Німеччині. Фінал серії «Kyshenko Cup» очікується у грудні 2016 року.

«Цей турнір ми вирішили організувати з декількох причин. Я – сам українець, довгий час захищав прапор України, тому перший турнір цієї серії розпочинається саме тут. На разі жодна організація у світі не займається правильними та гарними турнірами для дітей та підлітків. Нічого подібного немає на високому рівні. Саме для юніорів. Тому мета цієї Всесвітньої серії надати юніорам можливість відчути себе великими спортсменами», — розповів Артур Кішенко, один з найсильніших українських кікбоксерів у світі, чемпіон світу з багатьох професіональних версій.

«К-1 дуже важливий для нас, адже цей розділ буде представлений на Всесвітніх іграх у 2017 році, і наші спортсмени боротимуться за ліцензії на головні неолімпійські змагання чотириріччя. Турнір Kyshenko Cup проходить лише в розділі К-1, дітям буде цікаво побачити наживо легенд українського кікбоксингу та боксу. Найголовніше, щоб у дітей було бажання займатися спортом», — Ольга Павленко, президент Національної Федерації з кікбоксингу ВАКО.

«Такі заходи, у форматі соціальних проектів, є надзвичайно актуальними, особливо сьогодні для України, адже спрямовані на дітей та молодь. Дуже важливо, що вони ініційовані та підтримуються мегазірками українського спорту, що створюють додаткову мотивацію для майбутніх чемпіонів», — зауважив Ілля Шевляк, президент Спортивного комітету України.

«Все правильно сказав Ілля Шевляк. На сьогодні – це соціальний проект, хоч це й Всесвітня серія турнірів. Незважаючи на те, що це масштабний захід, він повністю соціальний. Жодної копійки з державного бюджету не виділили. Повністю все, що відбуватиметься на турнірі «Kyshenko Cup», буде за допомогою наших партнерів. Ми бачимо, що обрали правильний формат. Ми будемо рухатися тільки вперед. У цьому році лише п’ять турнірів, а ось у наступному затверджено вже десять. З кожним роком ми будемо робити жорсткіший відбір. Ми будемо виховувати молоде покоління українських чемпіонов», — Микита Власов, організатор змагань.

«Неважливо, хто які кошти вкладає в те, що він робить. Найголовніше те, що вони забирають дітей з вулиць. Хлопці приходять до залу, де вони тренуються, де їх навчають гарним вчинкам, вчать захищати себе. Вони будуть розуміти, що вони сильніші, якщо хтось до них чіплятиметься, і зможуть пояснити, що цього не треба робити. Підлітки будуть приводити своїх друзів. І так, у підсумку, всі будуть займатися спортом. Нам потрібна сильна нація. Так-от, Артуру та його команді велике «дякую» за те, що вони підтягують дітей до спорту, витрачають свої кошти, сили та час. Я хочу, аби в наступному році на цьому турнірі брала участь тисяча людей, десять тисяч хлопців – це добра справа», — Олександр Усик, Інтерконтинентальний чемпіон у першій важкій вазі за версією WBO, Олімпійський чемпіон 2012 року.

«Я сам колись на серйозному рівні займався кікбоксингом. Дуже престижно брати участь у такому турнірі як «Kyshenko Cup». Я би залюбки виграв його», — Денис Берінчик, срібний призер Олімпіади 2012 року, чемпіон України з кікбоксингу 2008-2009 рр.

Зауважимо, учасники боксуватимуть у чотирьох вікових групах: 11-12, 13-14, 15-16 та 17-18 років. У кожній віковій групі буде одна вагова категорія, в якій розігруватиметься ліцензія до фіналу серії. Загалом у нас буде 4 переможця у 4 відбіркових турнірах, по 4 особи в кожному віці. Тобто у фінальному турнірі зійдуться 16 найкращих. Таким чином, за один вечір ми дізнаємося, хто стане в кожній віковій групі та ваговій категорії найсильнішим у світі в Promotion «Kyshenko Cup».

На разі в Києв вже приїхали учасники з Молдови, Білорусі, Польщі та Латвії. Ще під питанням участь італійців.

Прес-служба Спортивного комітету України