В Кременці відбувся Всеукраїнський Го Конгрес!

З 6 до 14 липня 2019 року у готельному комплексі «Панорама» міста Кременець відбувався Другий Всеукраїнський Го Конгрес. Під час заходу відбулося п’ять спортивних змагань: основний турнір, парний чемпіонат України, ренго турнір (3х3), бліц-турнір та рапід-турнір зі зниженою форою та вільним вибором партнерів.

Крім пятидесяти спортсменів в Го Конгресі взяли участь корейський вчитель Chun Poong Jho (9p), родина спортсменів з Польщі та представник міжнародного го з німецького міста Франкфурт-на-Майні.

Переможцем Основного турніру другий рік поспіль став рівнянин, Майстер 4 Дану Юрій Михалюк, який протягом турніру здобув п’ять перемог з шести. Крім того, Юрій переміг ще в одному змаганні – рапіді,  отримавши 7 перемог. Чемпіонами України серед пар стали Ніка Петрашевська та Олександр Гілязов (Київ), а переможцями з турніру ренго – команда Україна-Німеччина: брат і сестра Петрашевські Ніка та Данило (Київ) та Йонас  Каш.  У бліц-турнірі найкращим виявився Дмитро Лисюк, 2 Дан з Києва.

«Нам вдалося відтворити атмосферу Конгресу, з його насиченим графіком і різноманітністю видів змагань, а також досягти бажаного ефекту – здружити учасників з різних регіонів і країни» — зазначив головний суддя Конгресу Корсак В.Ф.

Нагадаємо, що у 2020 році Україна вперше прийматиме ЄвроГоКОнгрес. Проходитимуть змагання влітку в самому центрі міста Кам’янець-Подільський.