Варіанти розвитку кар’єри Василя Ломаченка

Що робити далі Василю Ломаченку після останньої поразки. 

Після поразки в останньому поєдинку Василь Ломаченко перестав бути чемпіоном світу. Тепер перед українським прославленим боксером ребром постало питання, що ж робити далі. Наш експерт в області спорту Юрій Павленок, проаналізує можливі подальші дії спортсмена.
Завершення кар’єри
Цей варіант аж ніяк не фантастичний, якщо при обстеженні у Ломаченка діагностують серйозну травму. Побічно про можливі проблеми Василя зі здоров’ям говорить занадто обережний план на бій. Хоча перед поєдинком з Теофімо Лопесом  букмекеры дающие бонусы передрікали активне ведення бою українцем, але їх прогнози в зв’язку з цим зовсім не спрацювали.
Однак якщо фізичний стан «Лома» буде визнано задовільним, то «вішати рукавички на цвях» точно немає сенсу. Активні раунди за винятком авантюрного заключного були на користь Василя. Підтримуючи високий темп протягом усього бою українець міг би впевнено перемогти в ньому за очками.
Перехід у другу напівлегку вагу.
Ломаченко після переходу в легку категорію часом був відвертим, що йому тут не комфортно. Вага — це не найважливіший критерій в боксі. Антропометричні дані і природна схильність до набору маси все це треба враховувати при плануванні професійної кар’єри боксера.
Практично всі візаві в легкій вазі були більші Василя, а от у другій напівлегкій вазі він себе почуває в «своїй тарілці». Ризикну припустити, що саме повернення в цю категорію розглядав український боксер перед боєм з Лопесом як продовження своєї кар’єри. Кілька років тому Василь був «королем» в цій категорії, домігшись п’яти дострокових перемог.
Нині в цій категорії є хороша конкуренція. Перешкодити реанімувати кар’єру українцеві може бажання реваншу і серйозна травма. У цих випадках любителі боксу навряд чи дочекаються повернення Василя в другій напівлегку вагу.
Домагатися реваншу з Теофімо Лопесом.

Однак вимагати повторної зустрічі Ломаченко не має права. Саме представники українського боксера спочатку були проти пункту про подальший реванш, тепер їх безмежна самовпевненість обходиться їм боком. Лопес цілком може відмовитися від реваншу, заявляючи, що він все довів в першій зустрічі.
У Василя тепер тільки залишаються важелі морального тиску на американця, які правда він використовує не дуже вміло. Щоб бути почутим українському спортсмену потрібно роздражнити чемпіона, аргументуючи цілим рядом об’єктивних причин.
У будь-якому випадку визначатися Ломаченку потрібно якомога швидше, час зараз явно не на боці українського боксера.