Вітаємо збірну України на Дефлімпійських іграх з найкращим виступом в історії!

Українська дефлімпійська збірна завершила змагання в Італії (Вальтелліна), здобувши 11 нагород (4 золота, 4 срібла та 3 бронзи).

Українці стали другими за загальною кількістю медалей та третіми — за кількістю золотих нагород. Це найкращий результат нашої команди за історію виступів на Дефлімпіадах.

Одразу три золоті медалі приніс Україні сумський лижник Дмитро Мажаєв (на дистанціях на 10 км вільним стилем, 5-кілометрівці класичним стилем та в гонці переслідування на 10 км), на вищу сходинку п’єдесталу також зійшла наша команда шахісток у складі Інги Руденко, Альони Осипової,  Наталі Мироненко, Аліни Лянгузової, Світлани Гончар та Тетяни Бакланової.

Окрім того, у шахістів є ще й срібло у бліці, яке виборола Бакланова Тетяна.

А в лижних перегонах, крім золота, є ще три срібла та три бронзи:

Андріїшин Андрій– срібло;

Мандзюк Павло– срібло;

Лаврик Анастасія та Пишняк Володимир – срібло (командний спринт);

Денисенко Руслан– бронза;

Нопрієнко Єлізавета — дві бронзові нагороди.

Загалом участь в Дефлімпійських іграх взяли понад 500 спортсменів з вадами слуху із 34-х  країн світу, які виступали у шести видах програми — лижних перегонах, гірськолижному спорті, керлінгу, сноуборді, хокею та шахах. Символічно, що саме на цих змаганнях українські дефлімпійці відзначили 20-річчя свого дебюту на Іграх. В Італії Україну представляли 34 спортсмени

Перше місце в заліку Дефлімпіади-2019 посіла збірна Росії (48 медалей, 17 — золотих), друге — у збірної Італії (7 медалей, 5 — золотих).

Прес-служба Спортивного комітету України