Визачилися переможці чемпіонату України у віковій категорії до 18 років

У Києві фінішували змагання чемпіонату України у віковій категорії до 18 років.

Юнаки та дівчата змагались у трьох дисциплінах — бліц, рапід та класична гра.
Чемпіонський титул у класичних шахах виборов Олексій Білич, який набрав 7,5 очок з 9, на пів-очка менше та “срібло” у Артема Луцько. Запекла боротьба точилась за третє місце — одразу п’ять шахістів набрали по 6,5 очок: Владислав Сидорика, який зрештою став третім за додатковими показниками, Олександр Вакуленко, Дмитро Осадчук, Юліан Мальований та Іван Сідлецький.
Чемпіонкою України з класичних шахів стала Софія Гризлова із результатом 7,5 очок, на пів-очка менше та “срібло” у Єлизавети Гребенщиковой, по 6,5 очок набрали Каміла Грищенко та Ульяна Єщенко. За додатковими показниками третє місце дісталось Камілі Грищенко.
У швидких шахах переміг Михайло Тобак — 7,5 очок з 9 можливих, по 7 очок набрали одразу четверо шахістів — “срібний” та “бронзовий” призери Владислав Ларкін та Владислав Сидорика а також Валентин Прокофьєв і Данило Білецький.
Серед дівчат першою стала Єлизавета Гребенщикова з 7,5 очками, друга — Ульяна Єщенко з 7 очками, також 7 очок і третє місце у підсумку в активі Людмили Іваницької.
Бліц турнір юнаків виграв Юліан Мальований, який набрав 9 очок з 11 можливих. По 8,5 очок та “срібло” й “бронзу” відповідно вибороли Владислав Ларкін та Владислав Лимар.
У дівчат перемогу святкувала Каміла Грищенко — 9 очок, друга — Єлизавета Гребенщикова, третя — Марія Манко. В обох призерок по 8,5 очок.