Як українці підкорювали чемпіонат світу з пауерліфтингу!

В місті Дубай (ОАЕ) завершився чемпіонат світу з пауерліфтингу. У командному заліку українська чоловіча збірна посіла 2 місце, а жіноча — 4.

А в абсолютній першості серед жінок беззаперечним лідером за формулою IPF залишається Лариса Соловйова, на рахунку якої повний комплект золотих нагород та 3 світових рекорди.

Загалом на рахунку національної збірної 5 нагород, з яких:  3 золоті, 1 бронзову та 1 срібну

Чемпіонами світу стали непереможна Лариса Соловйова, Олексій Бичков (в.к. до 120 кг) та Микола Баранік (в.к. до 83 кг) з Рубіжного. У присіданні Микола здобув мале срібло з результатом 365 кг, поступившись американському спортсменові лише двома з половиною кілограмами. В жимі Микола здобув малу бронзову нагороду, чітко зафіксувавши 272,5 кг. І з сумою триборства 927,5 кг вперше у свої кар‘єрі здобув титул чемпіона світу!

Лариса Соловйова дев‘ятий раз піднялась на найвищу сходинку світового п‘єдесталу пошани! Киянка без шансів для суперниць, у традиційно спокійній манері, поступово виборювала золото у кожній вправі. І в результаті відзначилась трьома світовими рекордами: 241,5 кг у присіданні, 181,5 в жимі, а зафіксувавши в тязі 222,5 кг оновила свій же рекорд у сумі триборства- 645,5 кг!

Олексій Бичков з Краматорська у ваговій категорії до 120 кг теж піднявся на найвищу сходинку п’єдесталу. Лише у присіданні спортсмен поступився, підкоривши 417,5 кг. У жимі ж, без шансів на конкуренцію для суперників, Олексій зафіксував 327,5 кг, а 387,5 кг у тязі принесли йому ще одну малу золоту нагороду та п‘ятий титул чемпіона світу! А сума 1132,5 кг тепер новий світовий рекорд!

У ваговій категорії до 93 кг за медалі боролись Володимир Рисєв з Довжанська та Костянтин Мусієнко з Дружківки. Лідерство у присіданні захопив Володимир, встановивши світовий рекорд 398,5 кг! Костянтин в свою чергу зафіксував 370. У жимі беззаперечним лідером був Мусієнко, 320,5 кг в активі дружківчанина- новий світовий рекорд! Дуже шкода, що через технічну помилку 333 кг не були зараховані. Рисєву підкорились 275 кг. Тягу Костянтин завершив з результатом 300 кг, а сума триборства склала світовий рекорд серед юніорів- 990,5 і вихованець Сергія Федоренко піднявся на третю сходинку п‘єдесталу пошани! Володимир же до останнього підходу тяги боровся за свій четвертий титул, але поступився в останньому підході тяги і задовольнився срібною медаллю чемпіонату світу.

Прес-служба Спортивного комітету України