Юрій Гайдук: «Участь збірної України в міжнародних змаганнях в період пандемії — це вищий пілотаж ФББУ!»

Два візити в Санта-Сусанну восени цього року для класика Юрія Гайдука завершилися медальними успіхами. Миколаївський атлет 17 вересня став віцечемпіоном Європи, а 6 листопада виборов титул чемпіона світу з класичного бодібілдингу.

Спортсмен розповів пресслужбі ФББУ про свої враження від змагань.

«Досі не віриться, що вдалося виступити на міжнародних стартах в 2020-му році через ситуацію з пандемією в світі. Здивований, як вдалося організаторам все так продумати і провести всі змагання як було заплановано. Участь збірної України в міжнародних змаганнях в період пандемії — це вищий пілотаж ФББУ! Велика заслуга в тому, що поїздка стала можливою для українських спортсменів Ірини Ігорівни Делієвої, яка виконала величезний обсяг роботи з документами.

Запам’яталися в Санта-Сусанні велика яскрава сцена, комфортна температура повітря, багато місця для нанесення гриму і для відпочинку, купа безкоштовної води. Тобто, для виступаючого атлета кращі умови і не придумаєш.

Цікавою, професійною та дуже дружньою була атмосфера в збірній України.

Атлети отримували багато порад і підказок від тренерів збірної. Було багато дискусій і суперечок, які завжди приводили до логічного завершення і найкращого результату. А найцікавіше — суперництво між нашими атлетами на сцені, особливо коли вони зустрічалися в абсолютній категорії. В цей час гордість за країну зашкалювала, і, звичайно ж, було дуже цікаво дізнатися хто ж переможе».