Завершився другий етап змагань Першої Ліги з флорболу!

З 30 до 1 грудня у Полтаві за перемогу змагались українські флорболісти Першої Ліги. Цього разу ключки схрестили команди з лівого берега Дніпра. Другий тур подарував безліч цікавих матчів, блискучі голи, якісну спортивну боротьбу і все, за що люблять флорбол.

День 1:

Марафон флорбольних баталій на майданчику зали Національної поліції Полтавської області розпочався з дербі Київського регіону. Столичні «Вікінги» зустрілися з білоцерківським «One Way». Нагадаємо, що в першому турі дебютанти з Білої Церкви здобули першу перемогу саме в грі проти киян. Тоді матч закінчився з рахунком 5:2, тож «Вікінги» мали добрий привід взяти реванш. Столичний колектив це розумів, і після ретельної підготовки до протистояння киянам вдалося здолати «One Way» забивши чотири м’ячі, які залишилися без відповіді білоцерківців. Нагадаємо, що в розкладі турів Лівобережної конференції Першої ліги існує наступна особливість: команда може зіграти дві гри поспіль. У наступному матчі черга пройти це випробування випала саме «Вікінгам» проти «Biters». Можливо, кияни залишили забагато сил у матчі проти «One Way», а можливо гравці «Biters» були якісно підготовлені. В результаті столична команда не змогла нав’язати боротьбу полтавському колективу, який є одним з головних фаворитів. Рахунок 10:2, «Biters» продовжує йти без поразок.

Другим фаворитом вважається мелітопольська команда «Легенда», яка і зіграла наступний матч. Суперником став «One Way». Мелітопольці провели ротацію складу, через що на початку гри були помітні деякі труднощі: команді було складно переходити з оборони в напад і навпаки. Неодноразово були моменти, коли захист «Легенди» міг провалитися, але суперник не зміг цим скористатися. У середині гри гравці команди з Мелітополя вже краще почали розуміти один одного, але м’яч, як і раніше, неохоче йшов у ворота: проблемою став воротар білоцерківців Антон Кононенко, який демонстрував традиційно високоякісну гру. Проте, як би голкіпер «One Way» не старався, «Легенда» повторила рахунок першого матчу дня — 4:0.

День 2:

Перший день зими розпочався з двобою «Легенди» та «Biters». Команди йшли з рівною кількістю очок, тож у центральному матчі туру була велика ймовірність того, що одна з команд вийде на чисте перше місце. У минулому турі команди розіграли результативну нічию 4:4, тож друга зустріч обіцяла бути вкрай цікавою. Якщо у першому протистоянні голи прийшли аж в другому періоді, то в наступному двобої «Biters» повели вже на першій хвилині. Згодом, «Легенда» все ж таки зрівняла рахунок, але не надовго. «Biters» вдалося забити гол «у роздягальню» та піти на перерву з рахунком 2:1. У другому періоді команди обмінялися голами, а вже в третьому полтавчани вирішили доказати хто господар майданчику, розвивши перевагу до чотирьох м’ячів. 6:2 – «Легенда» вперше в сезоні програє, а «Biters» продовжує безпрограшну серію.

Так випала сітка, що «Легенда», не маючи часу на відпочинок, була змушена зіграти другий матч поспіль. Суперниками були «Вікінги». Не зважаючи на те, що в мелітопольців на початку матчу не йшла гра, «Легенда», хоч і не без труднощів, змогла добитися бажаного результату, обігравши «Вікінгів» з рахунком 5:7.

У заключному матчі туру «Biters» грали проти «One Way». Господарям майданчику спокійно вдалося взяти перемогу в грі проти білоцерківців, проте і для цьогорічних дебютантів є приємний момент: вперше за тур команді вдалося забити, ще й досі престижному супернику. Отже, другий тур завершено, почала вимальовуватися чітка картина турнірної таблиці.

Наступного разу команди зіграють між собою 29 лютого. Тур прийматиме Полтава.

За матеріалами Павла Локшина.

Прес-служба Спортивного комітету України