Збірна України феноменально розпочала чемпіонат Європи

У чеському місті Плзень розпочався чемпіонат Європи з паверліфтингу. У перший день збірна України серед дівчат завоювала 5 золотих та 4 срібні медалі, посівши перше командне місце.
У категорії до 47 кг чемпіонкою Європи стала Чернишова Дарія. Спортсменка із Дружківки зібрала повний комплект малих золотих нагород у всіх вправах триборства і показала у сумі 290 кг.

Переможницею у ваговій категорії до 52 кг стала Яворська Валерія, яка виборола золото у сумі триборства, а в окремих вправах посіла друге місце у присіданні, перше у жимі та третє у тязі. У цій же ваговій категорії другу сходинку посіла представниця Тернополя Полянська Марія, 335 кг у її активі.

У категорії до 57 кг тріумфувала Бордюг Вероніка з Мирнограду. З двома малими золотими нагородами у присіданні та жимі і сріблом у тязі, чемпіонка завершила свій виступ з сумою триборства 407,5 кг.

Аніта Колесник з Рубіжного — чемпіонка Європи у ваговій категорії до 63 кг. Спортсменка зібрала повний комплект малих золотих медалей, показавши у сумі 425 кг. Усі срібні нагороди у цій же категорії завоювала ще одна українка — Бздир Софія з Тернополя, з результатом 340 кг.

Артьомова Анастасія — ще одна чемпіонка збірної України у категорії до 69 кг. 420 кг у активі спортсменки з Мирнограду та два малих золота у присіданні та жимі, а у тязі срібло.

Астапова Анастасія з Краматорська піднялась на другу сходинку у категорії до 76 кг з результатом 402,5 кг.

Нікогосян Аліна, ще одна представниця Краматорська, стала срібною призеркою у категорії до 84 кг. Вона підкорила 397,5 кг у сумі триборства.

Другого дня юнаки здобули 7 золотих нагород, 2 срібні та 1 місце у командному заліку.

У ваговій категорії до 53 кг срібну нагороду здобув Галаган Олексій з Бахмута, з результатом 395 кг у сумі триборства.

Чемпіоном Європи у ваговій категорії до 59 кг став Андрєєв Едуард з міста Краматорськ. Українець підкорив результат 430 кг.

Переможцем у категорії до 74 кг став Ситнік Ілля з Рубіжного. Результат чемпіона 617,5 кг. Срібним призером у цій же ваговій категорії став Сіваков Дмитро з Дружківки.

У ваговій категорії до 83 кг чемпіоном континентальної першості став Мунтян Валентин з Чернівців. Результат атлета у сумі триборства склав 642,5 кг.

Ще один дружківчанин Кучма Ілля піднявся на найвищу сходинку п‘єдесталу у ваговій категорії до 93 кг. 737,5 кг зібрав атлет за сумою трьох вправ.

У категорії до 105 кг тріумфував Заєць Анатолій, який зафіксував результат 710 кг.

І у ваговій категорії до 120 кг золотою нагородою відзначився Лісенко Олексій, в його активі 730 кг.

У надважкій ваговій категорії на першу сходинку п‘єдесталу піднявся Вовчок Дмитро з Краматорська.