Збірна України готується до Європейських ігор2

Рівно за місяць, 21 червня, в Мінську розпочнуться ІІ Європейські ігри – мультиспортивні змагання, які об’єднують олімпійські та неолімпійські види спорту. До Білорусі приїде понад 4 тисячі атлетів із 50-ти країн. Вони розіграють 199 комплектів нагород у 23-х дисциплінах 15-ти видів спорту.

Збірна України має на Ігри 200 ліцензій. Наші неолімпійці змагатимуться в самбо (6 чоловіків і 9 жінок), пляжному футболі (чоловіча збірна) і спортивній акробатиці (1 чоловік і 4 жінки). Крім того, шестеро українців позмагаються за першість у карате, яке зовсім нещодавно стало олімпійським видом спорту.

До речі, саме сьогодні відбулася презентація медалей, якими нагороджуватимуть чемпіонів і призерів змагань. Їх корпус виконаний зі спеціального сплаву – томпаку. При їх виготовленні використовуються дорогоцінні метали – золото 24К, чисте срібло 999-ї проби і бронза. Для зміцнення дорогоцінного покриття використовуються також наноалмази: наприклад, для виготовлення однієї медалі найвищого ґатунку їх потрібно аж квадрильйон!

Нагадаємо, на попередніх Європейських іграх, які у 2015-му році приймала столиця Азербайджану Баку, збірна України виборола 46 медалей – 8 золотих, 14 срібних і 24 бронзові.

Прес-служба Спортивного комітету України