Збірна України вирушила на збори до Єгипту

Національна збірна команда України з карате вирушила до Єгипту на навчально-тренувальні збори в рамках підготовки до чемпіонату світу, що відбудеться з 16 по 21 листопада в ОАЕ.

Наші спортсмени з тренерами пробудуть у Шарм-ель-Шейху до 13 листопада, а потім вирушать звідти до Дубаю. Проведення таких зборів є дуже добрим в усіх сенсах: як у спортивному та психологічному, так і в плані акліматизації до умов ОАЕ, що знаходяться зовсім недалеко від Єгипту. Українська федерація карате створює максимально сприятливі умови для досягнення результату.

У складі збірної представники куміте: жінки — Катерина Крива (-50 кг), Анжеліка Терлюга (-55 кг), Аніта Серьогіна (-61 кг), Галина Мельник (-68 кг), Анастасія Степашко (68+ кг), Діана Шостак (команда); чоловіки — Нікіта Філіпов (-60 кг), Гнат Пак (-67 кг), Станіслав Горуна (-75 кг), Валерій Чоботар (-84 кг), Різван Талібов (84+ кг), Андрій Торошанко, Денис Копитко, Костянтин Цимбал, Ігор Лагунов (усі — команда).

Тренерський штаб збірної: Микола Сіраковський (головний тренер), Олександр Тонкошкур, Максим Невмержицький, Тетяна Куртян (лікар).

Наші учасники у категорії ката — Крістіна Вєнік та Ярослав Федоров — готуються до світової першості в Одесі під керівництвом знаного фахівця Олексія Коновалова.

Нагадаємо, що на останньому чемпіонаті світу (Мадрид-2018) здобутком збірної України була єдина медаль — срібло Валерія Чоботаря, поки що найвище наше досягнення такого рівня. Але перспективи для зростання необмежені: маємо двох олімпійських призерів та чимало досвідчених майстрів з великими амбіціями та потенціалом.