Золотий результат Анжеліки Терлюги в Шанхаї

9 червня в Шанхаї відбувся черговий етап Прем’єр Ліги з карате WKF. В активі збірної України – золото від Анжеліки Терлюги (в.к. до 55 кг), повідомляє Українська федерація карате.

Одеситка поступово здолала італійку Алесандру Манджакапру (1:0), Гульміру Уссенову із Казахстану (10:0), француженку Сабріну Уїдаден (1:0), а в півфіналі була сильнішою за турчанку Тубу Якан. У фіналі Анжеліка розгромила китаянку Дін Цзямей з рахунком 6:0. Таким чином, спортсменка зробила ще один крок до завоювання олімпійської ліцензії. На сьогоднішній день Анжеліка очолює рейтинг WKF в категорії -55 кг, а в олімпійському рейтингу знаходиться на прохідному 4-му місці в своїй зведеній категорії.

За крок до п’єдесталу в Шанхаї зупинилася Катерина Крива (в.к.  до 50 кг). Львів’янка розпочала турнір з перемоги над суперницею з Румунії (4:2), але потім поступилася майбутній чемпіонці Алессандрі Реккья з Франції (1:1). У втішних сутичках Катерина впевнено здолала суперниць з Болгарії (5:0) та Іспанії (4:1), але у бронзовому фіналі програла за хантеєм єгиптянці Саламі Рім Ахмад.

Виступи інших наших учасників виявилися набагато скромнішими.

По три сутички провели Галина Мельник (-68 кг), Анастасія Степашко (68+ кг) та Різван Талібов (84+ кг). По дві – Гнат Пак (-67 кг), Станіслав Горуна (-75 кг) та Андрій Торошанко (-84 кг). Анастасія Мястковська (-55 кг), Діана Шостак (-61 кг), Ігор Угніч (-60 кг), Денис Копитко (-67 кг) та Валерій Чоботар (-84 кг) програли свої перші бої та не пройшли далі.

 

Прес-служба Спортивного комітету України