Світлана Тарасенко – чемпіонка України 2016 року з го серед жінок

tarasenko_go_2016У неділю, 3 квітня, у Києві завершився розіграш призових місць на національній першості з го серед жінок 2016 року. До участі в змаганнях потрапили спортсменки, які пройшли попередній відбір. Загалом за титул чемпіонки країни сперечалися вісім представниць слабкої статі.

Впевнено майже всю дистанцію змагань пройшла Світлана Тарасенко, яка й оформила підсумкову звитягу. Друге місце посіла Ніка Петрашевська, а бронза – у Вікторії Симоненко.

Варто відзначити, що цей турнір проходив без вікових обмежень учасниць. Декілька спортсменок ще мають право виступати на юнацькій першості Європи. Проте різниця у віці не давалася взнаки, коли майбутня чемпіонка України в одному з турів поступилася наймолодшій учасниці чемпіонату Поліні Крушельницькій. Остання, у свою чергу, на днях завершила боротьбу на ЮЧЄ до 12 років.

Турнір проходив за круговою системою в 7 турів. Стартовий номер учасниць визначався жеребкуванням. Учасниці змагання зобов’язані були взяти участь в усіх турах.

Вже зараз відомо, хто пройшов до жіночого ЧУ-2017 з го. Це Світлана Тарасенко, Ніка Петрашевська, Вікторія Симоненко та Камілла Ружанська. Тобто перші чотири спортсменки ЧУ-2016.

Протягом року розігруватимуться ще чотири місця: по два – на другій лізі ЧУ та Кубку України.

Прес-служба Спортивного комітету України

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *