Панкратіон: Потужно і впевнено – виступ України на двох останніх ЧЄ

pankration_euro2016_romeНещодавно італійська столиця стала ареною для проведення континентальної першості 2016 року з панкратіону в дисципліні – греплінг. Спортсмени збірної України, яка є одним зі світових лідерів панкратіону, без сумніву вважалися фаворитами змагань, і підтвердили такий прогноз високим результатом своїх здобутків.

У розділі греплінг No-Gi (ноу-гі), нагороди в якому розіграли в перший день ЧЄ в Римі, наша команда посіла друге місце. У скарбничці «синьо-жовтої» збірної – 11 медалей. Чемпіонами Європи в No-Gi стали Світлана Скрипнік (53 кг), Денис Никонець (62 кг) і Юрій Черкалюк (66 кг). Срібло завоювали Дмитро Баранов (62 кг), Денис Семенюк (71 кг), Дмитро Неткачов (77 кг) та Ніна Геря (+77 кг). Бронзу здобули Олександр Козлов (66 кг), Кирило Горобець (71 кг), Віктор Матейко (+100 кг) й Ельвіра Пославська (58 кг).

На другий день європейського турніру розіграли відзнаки в розділі греплінг Gi. І тут також командно вдалося увійти до трійки найкращих. Єдине срібло цього дня приніс Дмитро Баранов (62 кг), для якого це друге срібло за два дні. І велика розсип нагород була бронзового ґатунку. На третю сходинку п’єдесталу пошани піднялися Денис Никонець (62 кг), Юрій Черкалюк (66 кг), Кирило Горобець (77 кг), Григорій Бурденюк (92 кг), Світлана Скрипнік (53 кг), Олена Лісничук (64 кг), а також Олена Сушко і Ніна Геря (обидві – понад 71 кг).

Як ми писали на початку, такий результат не випадковий. Перед чемпіонатом Європи з греплінгу в Угорщині пройшла європейська першість з панкратіону серед юніорів та дорослих. І в загальному заліку українська команда вдев’яте завоювала титул чемпіонів Європи. Примітно, що не тільки наші спортсмени відзначилися на турнірі в Будапешті. Кращим рефері ЧЄ визнали представника України, суддю міжнародної категорії Сергія Леха.

Нагадаємо, на останньому Чемпіонаті світу, який приймала Туреччина в жовтні минулого року, збірна України виграла командний залік.

Прес-служба Спортивного комітету України

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *